Σάββατο 8 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Σιγά, η κυβέρνηση κοιμάται

Οταν η κυβέρνηση δεν επεξεργάζεται νομοσχέδια για να εκχωρήσει τα πάντα στους ιδιώτες, από τράπεζες και πανεπιστήμια, μέχρι κρατικές επιχειρήσεις και δημόσιες εκτάσεις, βρίσκεται σε χειμερία νάρκη, αν και κατακαλόκαιρο. Μόλις ανέβηκαν οι θερμοκρασίες, έπιασαν τα συνηθισμένα πλέον black-out της ιδιωτικοποιημένης σε μεγάλο ποσοστό ΔΕΗ. Δίκτυο που δεν εκσυγχρονίζεται, πεπαλαιωμένες μονάδες, πολλές από τις οποίες θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα και μεγάλη έλλειψη τεχνικών σε συνδυασμό με την περίσσεια(;) διοικητικών υπαλλήλων. Κι επειδή έχουμε τα συνήθη μπουρίνια της εποχής, με το που έβρεξε λίγες ώρες, ναι μεν σταμάτησαν οι διακοπές ρεύματος, λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας, άρα και της μειωμένης ζήτησης, αλλά πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι και κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές. Το «μεταρρυθμιστικό» πρόγραμμα της ΝΔ συνεχίζεται στα σαθρά θεμέλια της εικοσαετούς διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ προς δόξαν της «ελεύθερης οικονομίας»!

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
Ελλάς το μεγαλείο σου

Αισίως φτάσαμε τις 38 υποθέσεις που βρίσκονται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Σε εφτά από αυτές υπάρχει ήδη μια πρώτη καταδίκη, όπως για τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, τη ρύπανση στο Θριάσιο πεδίο, τις χωματερές κ.ά. Κι εις ανώτερα.

Πρωταθλητές (και) στην ηχορύπανση

Σύμφωνα με μελέτη της Κομισιόν, η Αθήνα κατέχει την πρώτη θέση στην ηχορύπανση των ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Αν προσθέσουμε την κατάσταση στο Ηράκλειο, τη Λάρισα, την Πάτρα, τα Γιάννενα και τον Πειραιά, που βρίσκονται στα ίδια και υψηλότερα επίπεδα, μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για άλλη μια πρωτιά...

Απόκρυψη στοιχείων

Μέχρι πριν λίγα χρόνια η Ελλάδα είχε αστερίσκους στα επίπεδα ανεργίας σε όλες τις σχετικές διεθνείς εκθέσεις επειδή απέκρυβε στοιχεία κι αυτά που παρουσίαζε ήταν «πλαστά». Οπως φαίνεται, την ίδια φάμπρικα ακολουθεί με τα στερεά απόβλητα, αρνούμενη να προσκομίσει στοιχεία τα οποία υπολογίζονται γύρω στους 400.000 τόνους. Κουτοπονηριές ή έλλειψη πολιτικής; Και τα δύο!

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ

Μηνιαίο (οικολογικό) ηλεκτρονικό περιοδικό για τους επισκέπτες του διαδικτύου για τη φύση, το περιβάλλον και την πολιτική οικολογία. Με πολλές καλές σελίδες, όπου ο επισκέπτης μπορεί να βρει από πράσινες ειδήσεις και πληροφορίες μέχρι αναλύσεις και θέσεις γύρω από τα ζητήματα που αφορούν την οικολογία και το περιβάλλον. Μπορείτε να το βρείτε στη διεύθυνση www.oikologos.gr


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ