Σάββατο 8 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις για τη Μάχη της Αμφιλοχίας

Ανοίγουν, σήμερα Σάββατο 8 Ιούλη, ώρα 5 μ.μ., στην Αμφιλοχία, οι διήμερες εκδηλώσεις τιμής για τη νικηφόρα μάχη της 8ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ κατά των Γερμανών κατακτητών, που κατέληξε στην κατάληψη της Αμφιλοχίας. Οι εκδηλώσεις που, φέτος αφιερώνονται στα 60 χρόνια του ΔΣΕ, διοργανώνονται από τα Παραρτήματα Αμφιλοχίας, Δ. Στερεάς, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων. Περιλαμβάνονται πολιτιστικές - λαογραφικές εκδηλώσεις, έκθεση ζωγραφικής με έργα των Γιώργου Φαρσακίδη και Γιώργου Γούλα, πυρογραφία του Γ. Βρεττού, φωτογραφίες της Αντίστασης και έκθεση Βιβλίου στο χώρο των εκδηλώσεων. Αύριο Κυριακή 9/7, ώρα 10.30 π.μ., πραγματοποιείται εκδήλωση τιμής - πολιτικό μνημόσυνο με ομιλίες και χαιρετισμούς, κατάθεση στεφανιών κλπ.

Τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ Ναυπάκτου, Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Μακρύνειας - Θέρμου δρομολογούν πούλμαν για την εκδήλωση στην Αμφιλοχία, την Κυριακή 9 Ιούλη με αναχώρηση από Ναύπακτο, ώρα 7 π.μ. Επίσης, αύριο Κυριακή, ώρα 8.30 π.μ., θα ξεκινήσουν πούλμαν για την Αμφιλοχία από Αγ. Κωνσταντίνο Αγρινίου, το Εργατικό Κέντρο και περιοχή του τρένου.

  • Η ΠΕΑΕΑ Ν. Σμύρνης διοργανώνει, αύριο Κυριακή 9.7.2006, ώρα 7 μ.μ., στην πλατεία 9ης Μαΐου 1945 (πρώην πλ. Σκατζουράκη), εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης Ν. Σμύρνης, που έπεσαν στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ