Τετάρτη 5 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Αμ' ΕΠΟς, αμ' έργον!

Σε διεθνές επίπεδο η «μαφία» που ελέγχει το ποδόσφαιρο λέγεται FIFA. Ενα κλειστό κλαμπ, χωρίς καμία επίφαση δημοκρατικής νομιμοποίησης, που δε δίνει λογαριασμό σε κανέναν και λειτουργεί σαν ανώτατο «λογιστικό» όργανο τακτοποίησης των εμπορικών συναλλαγών και των λογαριασμών των μονοπωλίων με τη «βιομηχανία» του ποδοσφαίρου.

Τα πλοκάμια της FIFA διαχέονται σε εθνικό επίπεδο μέσω των εθνικών ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών. Ευθύνη του κάθε κράτους και της ιθύνουσας καθεστηκυίας τάξης του είναι το αν σε εθνικό επίπεδο η ποδοσφαιρική ομοσπονδία (η ΕΠΟ εν προκειμένω) θα τηρεί τα προσχήματα ότι λειτουργεί με όρους διαφάνειας και νομιμότητας, με κανόνες που θα αποτρέπουν τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Περί των προσχημάτων πρόκειται, αρκεί να δει κανείς το διεφθαρμένο ποδοσφαιρικό οικοδόμημα από την Ιταλία μέχρι τη Βραζιλία.

Το ποιος θα ελέγχει και θα διοικεί το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι εξουσίας. Τα κόμματα του δικομματισμού αποφάσισαν εδώ και δεκαετίες ότι το ποδόσφαιρο είναι μια «δουλιά» που θα έπρεπε για λογαριασμό τους να την κάνουν «παιδιά της πιάτσας», με την προϋπόθεση να είναι τα «δικά τους παιδιά».

Το αποτέλεσμα είναι «τα παιδιά της πιάτσας» να έχουν πλέον αυτονομηθεί από τους πρασινογάλαζους «Φρανκενστάιν» που τους δημιούργησαν. Και κείνοι να έρχονται τώρα και να εμφανίζουν σαν «λύση», είτε αυτή που λέει το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή το πόσο γρηγορότερα θα υποχωρεί (!) το πολιτικό σύστημα στις απαιτήσεις των «παιδιών», είτε αυτή που λέει η ΝΔ, δηλαδή, να εξοπλιστούν τα «παιδιά» ακόμα και με ειδική τροπολογία, που θα ορίζει ότι στο κράτος που λέγεται Ελλάδα θα υπάρχει ένας φορέας - η ΕΠΟ - η οποία... νομίμως (!) και μετά από ψήφο της Βουλής θα λειτουργεί εκτός κάθε νομιμότητας!

Ούτε καν τα προσχήματα, δηλαδή!

Θαυμάστε τους!!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ