Τετάρτη 5 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Οχι στην εξυπηρέτηση ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών

Αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση έξω από το στρατόπεδο «Κανδηλάπτη» στην τελετή αναχώρησης του 644 Μ/Κ ΤΠ για το Κόσσοβο

Εξω από το στρατόπεδο «Κανδηλάπτη»
Εξω από το στρατόπεδο «Κανδηλάπτη»
Αντιιμπεριαλιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησε χτες το πρωί ο λαός του Εβρου έξω από το στρατόπεδο «Κανδηλάπτη» της Αλεξανδρούπολης, όπου γινόταν η τελετή αναχώρησης του 644 Μ/Κ ΤΠ με προορισμό το Κόσσοβο.

Οι διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους νέες και νέοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ που ήταν και διοργανωτής της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, στάθηκαν στην πύλη του στρατοπέδου και σε όλη τη διάρκεια της τελετής πριν την αναχώρηση της «ειρηνευτικής αποστολής» εκδήλωναν την αποφασιστικότητά τους να αντιταχθούν στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Τα κυρίαρχα συνθήματα που δονούσαν την περιοχή ήταν: «Κανένας Ελληνας στρατιώτης ή αξιωματικός έξω από τα σύνορα», «Οχι στα σχέδια των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ».

Οπως τόνιζαν οι συγκεντρωμένοι, στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στα Βαλκάνια ενισχύονται οι επικίνδυνες αποστολές ελληνικών δυνάμεων εκτός ελληνικού εδάφους. Επίσης, απαίτησαν να μη φύγει κανείς και να γυρίσουν όλα τα τμήματα των Ενοπλων Δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων. Οχι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ. Καμιά αλλαγή συνόρων στην περιοχή των Βαλκανίων.

Ακολούθησε πορεία μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης που κατέληξε στη Λέσχη Αξιωματικών, όπου οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό μπροστά στην κεντρική είσοδο του κτιρίου.

Η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ


Σε ανακοίνωση της ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ που μοιράστηκε σ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, τονίζεται:

«Πίσω από τα ιλουστρασιόν φυλλάδια, που προπαγανδίζουν τα "καλά λεφτά" και "ευκαιρίες", καλλιεργούν τη νοοτροπία της αρπαχτής, όπως αρπαχτές κάνουν οι ιμπεριαλιστές με τη ζωή, την υγεία, το μέλλον των στρατιωτών. Πίσω από τα "θα είσαι στα μετόπισθεν ή σε γραφείο" αποσιωπούν ότι είναι στρατός κατοχής, τους βασανισμούς, τους θανάτους για τα οποία δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί όταν διαταχθεί. Για το λαό και τη νεολαία ένας δρόμος προβάλλει: καταδίκη των πολιτικών εκφραστών των ιμπεριαλιστών και οργάνωση της πάλης για Ενοπλες Δυνάμεις ικανές να υπερασπίζονται τα σύνορα της χώρας, την εθνική ανεξαρτησία, τα λαϊκά συμφέροντα. Με μόνιμα στελέχη από τις παραγωγικές σχολές, χωρίς μισθοφόρους, να μην εξυπηρετούν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ