Τετάρτη 5 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ

ΟΤΑΝ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ: «Με τρικ προσπαθεί να μειώσει την ανεργία η κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή φροντίζει να αποκαταστήσει τα γαλάζια παιδιά μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων. Τα στοιχεία αυτά φέρνει στο φως το ΠΑΣΟΚ που μιλά για "μαγείρεμα" της εγγεγραμμένης ανεργίας και για κομματικοποίηση του ΟΑΕΔ» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» Η ΑΓΟΡΑ; «Ολο το λεκανοπέδιο της Αττικής έχει αφεθεί στον αυτόματο πιλότο της αγοράς, στο έλεος των μεγαλοεργολάβων και κάτω από την καταθλιπτική επίδραση των μεγαλομανιακών επεμβάσεων των δύο μεγαλύτερων κομμάτων» (η όψιμη δήλωση Αλαβάνου, στην «ΑΥΓΗ»).

ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ: «Ο "μεγάλος συνασπισμός" της καγκελαρίου Αγκέλα Μέρκελ κατέληξε χτες ύστερα από ολονύχτιες συνομιλίες σε συμφωνία συμβιβασμού για ένα από τα σημαντικότερα μεταρρυθμιστικά σχέδιά του (...) συγκεκριμένα τη μείωση του μέσου ονομαστικού φορολογικού συντελεστή από 39% σε 30% για όλες τις εταιρίες εισηγμένες και μη. Στόχος είναι η άμβλυνση της φορολογικής επιβάρυνσης των εταιριών (..) οι εισφορές για τους μισθωτούς θα αυξηθούν» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ; «Καμία αλλαγή δε θα γίνει στο νόμο του υπουργείου Παιδείας για το βαθμολογικό όριο του δέκα, που θα ισχύσει φέτος για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτό προκύπτει από τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας το οποίο χαρακτήρισε "περίεργα" και "αδικαιολόγητα" τα δημοσιεύματα περί υπαναχώρησης της κυβέρνησης στο θέμα της βαθμολογικής βάσης και εισόδου στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με βαθμούς κάτω από τη βάση» (το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ