Τετάρτη 10 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Τα παιδιά τα κύρια θύματα της φτώχειας
ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-

Οι νουθεσίες του Προέδρου Κλίντον να ακολουθήσουν όλες οι χώρες το παράδειγμα των ΗΠΑ, όσον αφορά την οικονομική πολιτική, ούτως ώστε να καταφέρουν να οικοδομήσουν και οι υπόλοιπες χώρες το «οικονομικό θαύμα» που έχει πραγματωθεί εδώ και καιρό στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, είναι έντονες και επιτακτικές...

Ενα θαύμα που κατέκτησε όλο τον «καλό κόσμο». Ενα θαύμα που οι συνέπειές του είναι τραγικές και ανυπολόγιστες. Η κύρια επίπτωσή του είναι η φτώχεια, που έχει εξαπλωθεί με τη μορφή της επιδημίας σε όλη την αμερικανική επικράτεια. Οι εκθέσεις απλώς το επιβεβαιώνουν... και φυσικά ο Κλίντον ουδεμία απάντηση έχει...

Η τελευταία έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας, από την οργάνωση «Children now» είναι αποκαλυπτική. Το κύριο συμπέρασμά της είναι ότι σχεδόν το 30% των παιδιών στην Καλιφόρνια, ηλικίας κάτω των πέντε ετών, ζουν σε συνθήκες φτώχειας και το ένα στα πέντε παιδιά της ίδιας ηλικίας στις ΗΠΑ δεν έχει υγειονομική ασφάλιση.

Πρόκειται για τη δέκατη συναπτή ετήσια έκθεση της οργάνωσης, η οποία αναφέρει συγκεκριμένα ότι το 28,6% των παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας, που είναι συνολικά ένα εκατομμύριο παιδιά, ζουν σε συνθήκες φτώχειας, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία του 1998. Ετος για το οποίο το όριο της φτώχειας για μία τετραμελή οικογένεια στις ΗΠΑ θεωρούνταν ετήσιο εισόδημα 15.150 δολαρίων. Για τη σύνταξη της έκθεσης αυτής εξετάζονται τα οικονομικά της οικογένειας, η υγειονομική περίθαλψη, η εκπαίδευση και η ασφάλεια που εξασφαλίζεται στα παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών.

Παράλληλα, η Σούζαν Αϊνμπίντερ, επίκουρος καθηγήτρια στη Σχολή Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, δήλωσε ότι οι στατιστικές είναι ανάλογες και σε ομοσπονδιακό επίπεδο στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου υπολογίζεται ότι το ένα στα τέσσερα παιδιά ζει σε συνθήκες φτώχειας, ενώ τα ποσοστά αυτά μπορεί να έχουν υποστεί σημαντική διόγκωση, καθώς τα μηνύματα που λαμβάνονται μιλούν για επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών που σίγουρα θα έχουν τις ανάλογες επιπτώσεις στη διαβίωση ακόμα και επιβίωση της μέσης οικογένειας στις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ