Τετάρτη 10 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΤΗΣ «EGYPT-AIR»
Το «μαύρο κουτί» θα δώσει την απάντηση;
ΝΙΟΥΠΟΡΤ.-

Συγγενείς των θυμάτων θρηνούν στον χώρο του ατυχήματος

Associated Press

Συγγενείς των θυμάτων θρηνούν στον χώρο του ατυχήματος
Οι ελπίδες για μια σχετικά σαφή απάντηση για όλα τα ερωτηματικά που έχουν εγερθεί, όσον αφορά στην πτώση και τη συντριβή του μοιραίου «Μπόινγκ» των Αιγυπτιακών Αερογραμμών, της πτήσης 990, έχουν εναποτεθεί στις ενδείξεις που έχουν καταγραφεί στα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους της «Egypt - Air».

Αυτό αναμένεται να γίνει μάλλον σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς το αμερικανικό ναυτικό ανέσυρε ένα εκ των «μαύρων κουτιών» του μοιραίου «Μπόινγκ» που συνετρίβη στις 31 Οκτώβρη στα ανοιχτά των ακτών της Μασαχουσέτης, και ίσως τελικά θα «ρίξει φως» στα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας, δήλωσε πηγή από τις έρευνες των συνεργείων, που συνεχίζονται νυχθημερόν.

Σημειώνεται ότι οι ελπίδες για την ανεύρεση όλων των «μαύρων κουτιών», των στοιχείων της πτήσης και των μαγνητοφωνημένων συνομιλιών του κυβερνήτη στη διάρκειά της, έχουν εναποτεθεί σε ένα γιγάντιο υποβρύχιο ρομπότ, βάρους 3.600 κιλών, που συνεχίζει την προσπάθεια επί 24ώρου βάσεως. Το ρομπότ αυτό εστάλη στον τόπο της καταστροφής μετά την αποτυχία ενός πρώτου αντίστοιχου υπερσύγχρονου μηχανήματος να εντοπίσει τα «μαύρα κουτιά».

Πάντως ακόμη μία παράδοξη εξέλιξη της υπόθεσης της συντριβής του μοιραίου «Μπόινγκ», ήρθε να προστεθεί το βράδυ της Δευτέρας, καθώς συνελήφθη στη Βοστόνη ένας άνδρας που υποστήριζε πως για την πτώση του αεροσκάφους των Αιγυπτιακών Αερογραμμών ευθύνεται η ανταρτική οργάνωση της Κολομβίας FARC (!), όπως ανακοινώθηκε από πηγές του FBI. Ωστόσο, οι αρχές πιστεύουν πως ο 33χρονος Πέδρο Αντόνιο Καστίγιο Φερέρ και οι Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) «επ' ουδενί σχετίζονται με την πτήση 990», και ότι μάλλον πρόκειται για φαρσέρ που συνελήφθη με την κατηγορία πως επανειλημμένως εξέφρασε απειλές για βόμβες σε αεροσκάφη της εταιρίας «Νόρθγουεστ Ερλάιν»ς, και που είχε προφασιστεί πως είχε παίξει κάποιο ρόλο στην πτώση του αιγυπτιακού «Μπόινγκ», προκειμένου να προσδώσει αληθοφάνεια στις απειλές του, προσθέτει στο ανακοινωθέν του το FBI.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ