Πέμπτη 29 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΑΛΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ
«Δεν έχουμε ούτε δουλιά, ούτε χώρο να ανασάνουμε»

Περιοδεία της Ελπίδας Παντελάκη

Η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια δήμαρχος Πειραιά
Η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια δήμαρχος Πειραιά
«Μια ζωή αγωνιζόμαστε και δε βλέπουμε τον κόπο μας», «ούτε δουλιά έχουμε, ούτε εισόδημα, ούτε χώρο να ανασάνουμε», «κάντε κάτι να αλλάξουν τα πράγματα». Αυτά ήταν μερικά μόνο από τα λόγια αγανάκτησης των κατοίκων της Παλιάς Κοκκινιάς με τα οποία υποδέχτηκαν την Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτή Πειραιά του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχο της πόλης με την παράταξη «Πειραιάς - Αναγέννηση», στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε προχτές το βράδυ.

Παράλληλα, οι κάτοικοι εξέφρασαν και την αγανάκτησή τους για την αδιαφορία που δείχνει για τη γειτονιά τους η σημερινή δημοτική αρχή του Χρήστου Αγραπίδη, παρά τα «χαράτσια» με τα οποία τους φορτώνει. Ενδεικτική της κατάστασης είναι η εικόνα δρόμων που εδώ και μήνες έχουν σκαφτεί και παραμένουν «οργωμένοι», με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην μπορούν να περπατήσουν, ούτε καν για να μπουν στα σπίτια τους!

Η Ελπ. Παντελάκη κάλεσε τους κατοίκους με την ψήφο τους να καταδικάσουν τη σημερινή δημοτική αρχή του Πειραιά, που στηρίζεται από τη ΝΔ, αλλά και τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται και μετατρέπει τους δήμους και τις νομαρχίες σε νέο φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Να στηρίξουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια συνεργασίας για να μπει φρένο σε αυτή την πολιτική και οι εργαζόμενοι να έχουν συμπαραστάτες στους αγώνες τους.

Απτό παράδειγμα για την άλλη πολιτική που εφαρμόζουν οι εκπρόσωποι των αγωνιστικών ψηφοδελτίων έχουν οι κάτοικοι της Παλιάς Κοκκινιάς από τη γειτονική τους Νίκαια, ώστε οι συγκρίσεις να είναι αναπόφευκτες. Εκεί, χωρίς χαράτσια, όπως τονίστηκε στην περιοδεία, διεκδικούνται και γίνονται έργα προς όφελος του λαού και όχι των επιχειρηματιών. Εκεί η δημοτική αρχή βρίσκεται στο πλευρό πάντα των κατοίκων, στους αγώνες τους και στην καθημερινή τους ζωή στις γειτονιές. Αντίθετα, τον Χρ. Αγραπίδη και τους άλλους, όπως ανέφεραν οι κάτοικοι στην Παλιά Κοκκινιά, «μόνο στις εκλογές τους βλέπουμε»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ