Πέμπτη 29 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντικομμουνιστικό ξέσπασμα Χριστόδουλου

Δεν άντεξε άλλο ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και παρατώντας στην άκρη τα όποια προσχήματα αναλώθηκε χτες, μιλώντας σε διεθνές συνέδριο στη Βέροια για την ειδωλολατρία, σε ένα ωμό αντικομμουνιστικό ξέσπασμα. Ειδικότερα, ο αρχιεπίσκοπος, αντιγράφοντας προφανώς τα κείμενα των θεωρητικών της χούντας - την οποία ο ίδιος δεν αντιλήφθηκε επειδή τότε μόνο ...διάβαζε - και τσουβαλιάζοντας τα πάντα, δήλωσε χωρίς αιδώ: «Ο ναζισμός και ο κομμουνισμός καταδικάστηκαν από τη συνείδηση της ανθρωπότητας ως ιδεολογίες, που όταν κρατικοποιήθηκαν εξουθένωσαν φυσικά και πνευματικά την ανθρώπινη ύπαρξη»!

«Ξεχνά», φαίνεται, ότι το φασιστικό - ναζιστικό τέρας είναι γέννημα των κεφαλαιοκρατικών σχέσεων παραγωγής με βαθύτατη αντικομμουνιστική - αντιλαϊκή, τρομοκρατική και ρατσιστική πρακτική, ενώ ο κομμουνισμός παλεύει για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και κοινωνικά δίκαιης. «Ξεχνά», επίσης, ότι το καπιταλιστικό σύστημα με τα εθνικοσοσιαλιστικά κόμματα γέννησαν το Β` Παγκόσμιο Πόλεμο για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, με τη στήριξη και της Εκκλησίας. Αρκεί να του θυμίσουμε ότι το Βατικανό, που συστάθηκε ως κράτος από τον Μουσολίνι, αναγνώρισε αμέσως το Γ` Ράιχ και όταν η Γερμανία κατέλαβε την καθολική Πολωνία δεν αντέδρασε ούτε καν «για τα μάτια»!

Κατανοεί, βέβαια, κανείς την «ανάγκη» του αρχιεπισκόπου να κάνει επίδειξη της αντικομμουνιστικής του χολής, λόγω της παρουσίας ιεραρχών από χώρες της πρώην σοσιαλιστικής Ευρώπης. Απέδειξε, όμως, έτσι, εκτός των άλλων, και το πόσο ανιστόρητος είναι. Του θυμίζουμε, λοιπόν, ότι εκατομμύρια κομμουνιστές ήταν αυτοί που έδωσαν τη ζωή τους για να απαλλαγεί η ανθρωπότητα από το ναζισμό. Τουλάχιστον, ας μην προσβάλλει τη μνήμη τους...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ