Πέμπτη 8 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τέρμα στις αυταπάτες!

Η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εμπορικής Τράπεζας που έγινε προχτές, ανέδειξε - από τη σκοπιά των συμφερόντων του κεφαλαίου - ένα από τα κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να απασχολήσει τους εργαζόμενους στη «Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων». Το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Οπως είπε ο πρόεδρος της Τράπεζας, η Εμπορική στην πορεία της ιδιωτικοποίησής της, πρέπει να απαλλαγεί από τις ζημιογόνες εταιρίες, μέσα στις οποίες είναι και η ΒΦΛ. Αυτό σημαίνει ότι η επιχείρηση - τα δύο εργοστάσια σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα - ή θα κλείσει ή θα πουληθεί σε κάποιον ιδιώτη, είτε αυτός είναι τράπεζα, είτε βιομήχανος, είτε έμπορος.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, που εδώ και 6 μήνες βρίσκονται υπό απόλυση, με κλειστό το εργοστάσιο, πρέπει να ανασκουμπωθούν. Να αφήσουν στην άκρη τις μέχρι τώρα αυταπάτες, για τις προθέσεις της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, ότι θα ανοίξει το εργοστάσιο. Να αφήσουν και τις αυταπάτες για τη γραμμή της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ) της Διοίκησης του Σωματείου, ότι η συμμετοχή στις επιτροπές μπορεί να φέρει λύση στα πλαίσια του σημερινού ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Η ανάδειξη της πρότασης των ταξικών δυνάμεων τώρα έχει επείγοντα χαρακτήρα, σε συνδυασμό με νέο αγωνιστικό ξεκίνημα και αίτημα πάλης προς την κυβέρνηση, την άμεση - πλήρη επαναλειτουργία του εργοστασίου και την ένταξη όλης της εταιρίας σε έναν Ενιαίο Κρατικό Φορέα Λιπασματοβιομηχανίας. Οι εργαζόμενοι και των δύο εργοστασίων πρέπει να συντονίσουν τη δράση τους και να παλέψουν ενιαία προς αυτή την κατεύθυνση. Η λύση του ιδιοκτησιακού είναι η λύση ζωής για τους εργαζόμενους.


Θεόδωρος ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
Μέλος του ΔΣ του Σωματείου στο εργοστάσιο Θεσσαλονίκης της ΒΦΛ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ