Πέμπτη 8 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΣΑΝ ΣΤΕΦΑΝΟ» - ΚΕΡΚΥΡΑ
Απεργιακή απάντηση στο «λουκέτο»

Σε επ' αόριστον απεργία από χτες οι εργαζόμενοι. Νέα συγκέντρωση την Κυριακή

Απαιτώντας να μην πραγματοποιηθεί καμία απόλυση και να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται, οι 70 εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «ΣΑΝ ΣΤΕΦΑΝΟ» έδωσαν χτες το πρωί την πρώτη δυναμική αγωνιστική απάντηση στην εργοδοσία, ξεκινώντας επ' αόριστον απεργία, μετά το «λουκέτο» που αυτή κοινοποίησε. Από το πρωί στη μάχη της περιφρούρησης, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και το ταξικό σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων στάθηκαν μπροστά στις πύλες του ξενοδοχείου. Στην απεργιακή συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο υποψήφιος νομάρχης και νυν νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣΥ, Μπάμπης Χαραλάμπους, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων κλιμακώνονται με συγκέντρωση που διοργανώνει το ταξικό σωματείο των ξενοδοχοϋπαλλήλων την Κυριακή 11 του Ιούνη στις 8 π.μ. έξω από το ξενοδοχείο «ΣΑΝ ΣΤΕΦΑΝΟ», στην οποία θα συμμετάσχουν εργαζόμενοι από τους Δήμους Αχιλλείων και Μελιτιαίων.

Το ΚΚΕ

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Οι εργαζόμενοι για άλλη μια φορά έρχονται να πληρώσουν το μάρμαρο, τις συνέπειες της συνολικότερης αντεργατικής πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αφού η απόφαση για το "λουκέτο" εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου παραγωγικής αναδιάρθρωσης της επιχείρησης με σκοπό την οικονομική της εξυγίανση και την επαναφορά της στην κερδοφορία».

«Η εξασφάλιση, η κατοχύρωση του δικαιώματος στη σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα για όλους απαιτεί ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας. Και για να γίνουν πράξη οι ριζικές πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές, απαιτείται η δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων. Ισχυροποίηση του ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, δυνάμωμα του ΚΚΕ, αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο», υπογραμμίζει.

Κινητοποιήσεις στο «Αθενς Πλάζα»

Με τετράωρη στάση εργασίας απαντούν στις απανωτές απολύσεις και οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Αθενς Πλάζα» στην Αθήνα, με απόφαση της χτεσινής Γενικής τους Συνέλευσης, στην οποία εξουσιοδότησαν το ΔΣ του Σωματείου για την κλιμάκωση του αγώνα, μπροστά στην πρόθεση της εργοδοσίας να πετάξει και άλλους εργαζόμενους στο δρόμο. Μόλις πρόσφατα απολύθηκαν 7 εργαζόμενοι. Χαρακτηριστικό της ασυδοσίας της εργοδοσίας είναι και η προσπάθεια του γενικού διευθυντή του ξενοδοχείου, Κ. Ζαρίκου, να παρεμποδίσει χτες απολυμένο συνδικαλιστή να παρακολουθήσει τη Γενική Συνέλευση του Σωματείου του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ