Τρίτη 16 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Τώρα προτείνουν την πλήρη απελευθέρωση των ορίων συνταξιοδότησης!!!

Την πλήρη απελευθέρωση των ορίων συνταξιοδότησης πρότεινε χτες ο Μ. Χρυσοχοΐδης, φροντίζοντας να τροφοδοτήσει με νέες αντιλαϊκές προτάσεις την αντιασφαλιστική συμμαχία ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ.

Ο συντονιστής του ΠΑΣΟΚ για θέματα «εξωτερικής πολιτικής», με συνέντευξή του χτες στα «ΝΕΑ», επιχείρησε δήθεν να εμφανιστεί ότι διαφωνεί με τη θέση του Αλ. Παπαδόπουλου να μην υπάρχουν συνταξιούχοι κάτω των 60 χρόνων, αλλά την ίδια στιγμή πρότεινε απελευθέρωση των ορίων συνταξιοδότησης. «Πιστεύω ότι η ίδια η εποχή, τα τεχνολογικά και ιατρικά επιτεύγματα επιβάλλουν στο σύγχρονο κοινωνικό κράτος να αναθεωρήσει την αντίληψή του για την εργασία και να μη θέτει στους πολίτες όρια στην ηλικία συνταξιοδότησης ούτε προς τα πάνω ούτε βεβαίως προς τα κάτω»! Η θέση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, όσο και αν επιχειρήθηκε να εμφανιστεί σαν... διαφωνία με τον Αλ. Παπαδόπουλο, επί της ουσίας έβαλε στο στόχαστρο τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, αφού προτείνει οι εργαζόμενοι να συνεχίζουν να δουλεύουν χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο ηλικιακός περιορισμός για να βγουν στη σύνταξη, αφού τα ιατρικά επιτεύγματα προσφέρουν τη δυνατότητα στον άνθρωπο να ζει περισσότερο! Κάτι που εξάλλου είχε προτείνει πρόσφατα και ο στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου, Ηρ. Πολεμαρχάκης, που μίλησε για «παράταση του εργάσιμου βίου».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδης, ο οποίος, με συνέντευξή του στο «Βήμα», τόνισε ότι η πρόταση του Αλ. Παπαδόπουλου κινείται «στις ρυθμίσεις και προβλέψεις του νόμου Ρέππα» και επισήμανε: «Με εντυπωσίασε δυσάρεστα το γεγονός ότι, ενώ όλες οι ρυθμίσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ ήταν προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης και του ορθολογισμού του ασφαλιστικού συστήματος, βρέθηκαν κάποιοι να κάνουν τόση φασαρία για την πρόταση του κ. Παπαδόπουλου που, επαναλαμβάνω, εκεινείτο στην ίδια λογική και μας υπενθύμισε ότι πρέπει να επιμείνουμε στην εφαρμογή τους».

Τις βαθιές ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση που προτείνουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να τις περάσουν στον ελληνικό λαό, τρομοκρατώντας με τη «βιωσιμότητα» των ασφαλιστικών ταμείων. Αυτό ακριβώς επιχείρησε να κάνει και ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος μιλώντας στη Λαμία υποστήριξε ότι «ο πολίτης ζητά ένα σύστημα που θα του δώσει μεγαλύτερη ασφάλεια».

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος ειδικότερα στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για την τροπολογία για τους απολυμένους της Νάουσας και την πρόωρη συνταξιοδότησή τους, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ πήγε «με συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη πρόταση, όχι πρόταση απόσυρσης, συνταξιοδότησης των εργαζομένων, που δεν έχει μέλλον».

Βέβαια, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ με τίτλο «Ανασυγκρότηση φθινουσών περιοχών», κινείται ακριβώς στις πολιτικές θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διαφωνούν με την πρόωρη συνταξιοδότηση και προτείνουν την εφαρμογή των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης, που οδηγούν δηλαδή στην κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας. Πατώντας ακριβώς πάνω σ' αυτή τη λογική και κινδυνολογώντας, ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι «δεν είναι λύση όποιος βρεθεί στην ανεργία να πάει στο ασφαλιστικό σύστημα, γιατί πρώτα απ' όλα δε θα το αντέξει το ασφαλιστικό σύστημα»...

Συνεχίζονται οι... κόντρες

Την απόλυτη ταύτισή τους με τις κυβερνητικές επιλογές στην αντιασφαλιστική επίθεση και την πολιτική τους απέναντι στους ανέργους, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να τις συγκαλύψουν πίσω από τις «προσωπικές» τους αντιπαραθέσεις... Ετσι μετά την κόντρα Πάγκαλου - Βενιζέλου, Φλωρίδη - Βενιζέλου, ήρθε η ώρα της... σύγκρουσης Χρυσοχοΐδη - Βενιζέλου.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης στη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» και σε δηλώσεις του ανέφερε: «Κάποιοι έχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι είναι περισσότερο ΠΑΣΟΚ από τους υπόλοιπους» και πρόσθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ εκφράζεται υπεύθυνα, πλειοψηφικά και με σοβαρότητα από τον πρόεδρό του, τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος επιχειρεί με συνέπεια, διορατικές προτάσεις και κόντρα στις αντιστάσεις που συναντά, να διευρύνει τα όρια του κόμματος».

Απαντώντας άμεσα ο Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Alpha» είπε: «Αν κάποιοι θέλουν να μου στείλουν το μήνυμα να κινούμαι με πιο συμβατικούς τρόπους μπορώ και να το κάνω».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στρατόπεδα και διεργασίες για τη διαδοχή(2012-02-02 00:00:00.0)
Με «επιτελικούς κύκλους» για συνέχιση της αντιλαϊκής πορείας(2009-02-03 00:00:00.0)
Μακιγιάρουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική για ...νέα αρχή(2007-10-09 00:00:00.0)
Συναυτουργοί στο έγκλημα(2006-05-06 00:00:00.0)
Ρελάνς με αντιασφαλιστικές προτάσεις(2006-05-05 00:00:00.0)
Κοντράρονται ...συμφωνώντας(2006-04-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ