Τρίτη 16 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Επιμένει στην πρόταση - συγκάλυψη των ευθυνών του

Την παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού Γ. Βουλγαράκη ζήτησε και χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης, για τις απαγωγές των Πακιστανών.

Με την επιμονή του σ' αυτή την πρόταση το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να συγκαλύψει τις πολιτικές του ευθύνες για τις συγκεκριμένες απαγωγές, αφού επί των κυβερνητικών του ημερών είχε υπογραφεί η συμφωνία που επέτρεπε στις μυστικές υπηρεσίες να δρουν ανεξέλεγκτα στο ελληνικό έδαφος, συμφωνία που επί των ημερών της ΝΔ έγινε πράξη, κάνει λόγο για «κατεξοχήν πολιτικό θέμα».

Ο Γ. Παπανδρέου σε ομιλία του στη Λαμία, ανέφερε ότι «δεν είναι αξιόπιστο ένας πρωθυπουργός να μιλά για συνταγματικές ρυθμίσεις, όταν ο ίδιος δεν μπορεί να σέβεται θεσμούς και όταν στην κυβέρνησή του υπάρχουν υπουργοί, τους οποίους καλύπτει, που λένε ασύστολα ψέματα στον ελληνικό λαό».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ν. Αθανασάκης που δήλωσε «ότι, πουθενά στον κόσμο δεν μπορεί να σταθεί υπουργός, ο οποίος έχει συλληφθεί να λέει ασύστολα ψέματα για ένα τόσο σοβαρό θέμα». Η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο ίδιος, «δεν μπορεί να κρύβεται, όπως επιχειρεί ο εκπρόσωπός της, πίσω από τη δικαιοσύνη και την υποτιθέμενη αναμονή της ολοκλήρωσης της δικαστικής διερεύνησης. Το θέμα δεν είναι δικαστικό. Το θέμα δεν είναι νομικό. Το θέμα είναι κατεξοχήν πολιτικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ