Τρίτη 16 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ολοι οι δρόμοι οδηγούν ... στις ΗΠΑ

Το καθεστώς ενός «παγκόσμιου στρατιωτικού νόμου», υπό το πρόσχημα της αντιμετώπισης της «τρομοκρατίας», δεν είναι ούτε σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ούτε μια απειλή για το μέλλον. Είναι μια πραγματικότητα, που διαμορφώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, καθώς οι ιθύνοντες της Νέας Τάξης επιχειρούν να ελέγξουν και να καταστείλουν την αντίσταση των λαών κατά των σχεδίων τους για την παγκόσμια ηγεμονία. Σ' αυτήν την επιχείρηση, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δε χρησιμοποιούν μόνο την πολεμική τους μηχανή για τις επεμβάσεις (όπως στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν και το Ιράκ), αλλά και τον τερατώδη μηχανισμό που δημιούργησαν με δεκάδες «τρομονόμους» και «τρομοσυμφωνίες». Ενα μηχανισμό, που συστηματικά υπονομεύει και καταργεί δημοκρατικές ελευθερίες και ατομικά δικαιώματα.

Μόνο υπ' αυτό το πρίσμα θα μπορέσουμε να βρούμε και τις απαντήσεις στα δύο μεγάλα θέματα, που απασχολούν, το τελευταίο διάστημα, τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Δηλαδή, το θέμα των υποκλοπών και το θέμα της απαγωγής και της ανάκρισης των Πακιστανών μεταναστών. Δύο θέματα, που αποδεικνύουν το μέγεθος της απειλής κατά των ελευθεριών και των δικαιωμάτων μας.

Στην υπόθεση των υποκλοπών, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να την περιορίσει στις αστυνομικές της πτυχές, οι αποκαλύψεις οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο συμπέρασμα ότι είναι μέρος ενός διεθνούς σχεδίου, αρχιτέκτονας του οποίου είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, με όργανο τις μυστικές τους υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών. Στο συμπέρασμα αυτό δεν οδηγούν μόνον οι πρόσφατες ανακοινώσεις της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), η οποία ακολουθώντας τα χνάρια των υποκλοπέων «έπεσε» πάνω στην NSA, την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Στο ίδιο συμπέρασμα οδηγούν και οι αποκαλύψεις του αμερικανικού Τύπου για την εμπλοκή της ίδιας υπηρεσίας σε δίκτυο υποκλοπών στις ΗΠΑ και με διεθνείς διακλαδώσεις.

Στην άλλη υπόθεση των απαγωγών και των ανακρίσεων των Πακιστανών μεταναστών, το καλοκαίρι του 2005, το πόρισμα του εισαγγελέα δεν είναι μόνον κόλαφος για την κυβέρνηση που ισχυριζόταν ότι επρόκειτο για «προβοκάτσια, ή φάρσα», αλλά και απόδειξη για την ανάμειξη ελληνικών (πιθανότατα και ξένων) κρατικών υπηρεσιών. Πρακτικές που παραπέμπουν στις «ιπτάμενες φυλακές» της CIA και των βρετανικών υπηρεσιών. Η πάλη για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και των ατομικών δικαιωμάτων είναι συστατικό στοιχείο των καθημερινών αγώνων που δίνουν οι εργαζόμενοι για το μεροκάματο, τα ασφαλιστικά και τα εργασιακά τους δικαιώματα. Η απαίτηση για απεμπλοκή από όλες τις συμφωνίες, που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και μετατρέπουν τη χώρα σε «ξέφραγο αμπέλι» των ξένων υπηρεσιών και των πρακτόρων τους, είναι στοιχειώδες καθήκον.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ