Τετάρτη 28 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Συστάθηκε επιτροπή για κοινή δράση

Σε σύσκεψη του ΠΑΜΕ, σωματείων του κλάδου και εργαζομένων, χτες, αποφασίστηκε η συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα

Συντονιστική Επιτροπή, που θα δράσει απέναντι στις συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος και θα αντιμετωπίσει δυναμικά τα κυβερνητικά σχέδια ιδιωτικοποίησης των Δήμων, διαιώνισης του καθεστώτος των εκτάκτων υπαλλήλων και ανατροπής του ασφαλιστικού, συγκρότησαν χτες σωματεία και εργαζόμενοι από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε σύσκεψη που συνδιοργανώθηκε με το ΠΑΜΕ.

Αντιπροσωπεύοντας το ΠΑΜΕ, ο Γ. Μαύρικος επισήμανε στην εισήγησή του, ότι οι ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος έχουν κατεύθυνση να στηρίξουν την κυβερνητική πολιτική. «Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για να κρατήσουν τα συνδικάτα με δεμένα τα χέρια και να περνάνε την πολιτική τους». Τόνισε ακόμα, ότι η γραμμή του «κοινωνικού διαλόγου» είχε τα πιο οδυνηρά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους και γι' αυτό θα πρέπει να ακολουθηθεί η γραμμή της ταξικής πάλης.

Μιλώντας για τον κλάδο, σημείωσε ότι οι πλειοψηφίες στις ομοσπονδίες ΠΟΕ - ΟΤΑ και ΠΟΠ - ΟΤΑ κινούνται στη γραμμή της στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής γι' αυτό πρέπει να υπάρξει πρωτοβουλία για να μπει το συνδικαλιστικό κίνημα σε γραμμή αντίστασης και αγώνα. Αναφερόμενος στα συγκεκριμένα προβλήματα του κλάδου επισήμανε ότι κυρίαρχο πνεύμα είναι οι ιδιωτικοποιήσεις που προωθούν σε κοινωνικούς τομείς των δήμων. «Είμαστε αντίθετοι επειδή βάζουν φωτιά στα θεμέλια των εργατικών δικαιωμάτων αλλά και επειδή την πληρώνουν τα λαΐκά στρώματα», τόνισε χαρακτηριστικά. Οσον αφορά τις μονιμοποιήσεις στους Δήμους υποστήριξε ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να στηρίξει σταθερή και μόνιμη απασχόληση και να μη δεχτεί την πολιτική ομηρία των εργαζομένων από κυβέρνηση και δημάρχους. Σχετικά με το ασφαλιστικό υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες της για την κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία, που τα οδήγησε με την πολιτική της στη σημερινή κατάσταση.

Από το Δήμο Περιστερίου, ο Γ. Κατακανάς, αναφέρθηκε στο ασφαλιστικό, επισημαίνοντας ότι μεταξύ '94 - '97 μειώθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές προς τα Ταμεία κατά 10%, λόγω της μείωσης του προσωπικού των Δήμων κατά 4%. Για την προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει δυνάμεις καταστολής μέσα στην ΤΑ, μίλησε ο Β. Δελατόλας. Για τους χιλιάδες έκτακτους που κρατούνται πολιτικά «όμηροι», μίλησε ο Π. Τραντέλας, από το Δήμο Καλλιθέας, επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαίο να τακτοποιηθούν όλοι οι έκτακτοι και να παγώσουν οι προσλήψεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ