Τετάρτη 28 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Απαιτεί «εργασιακή ειρήνη» για απολύσεις!

Οι εργαζόμενοι απαντούν με απεργιακές κινητοποιήσεις στις απαιτήσεις της εταιρίας για απολύσεις χωρίς αντιδράσεις

Την απαίτηση της διοίκησης της ΣΟΦΤΕΞ για απολύσεις χωρίς απεργίες και άλλες αντιδράσεις από το σωματείο και τους εργαζόμενους, μετέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Π. Φορλίν στη διοίκηση του σωματείου, εκφράζοντας την επιμονή της εταιρίας για την παραπέρα συρρίκνωσή της! Ο διευθυντής, ζήτησε ειδικότερα να εγκρίνει το σωματείο πρόγραμμα «οικειοθελών» απολύσεων,με επιπλέον αποζημίωση 6 - 8 εκατ. δραχμές.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι δεν «καταθέτουν τα όπλα» και απαντούν με «μπαράζ» απεργιών και στάσεων εργασίας απαιτώντας την επαναπρόσληψη των επτά απολυμένων, αλλά και το σταμάτημα της διάλυσης της εταιρίας. Το Σωματείο Εργαζομένων στη ΣΟΦΤΕΞ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία για την Πέμπτη 29/6 και την Παρασκευή 30/6. Την Τρίτη 4 Ιούλη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 μ. - 4 μ.μ. και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας. Για την Πέμπτη 6/7 και την Παρασκευή 7/7 έχουν εξαγγείλει πάλι 48ωρη απεργία.

Μία βδομάδα μετά την τριμερή συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Εργασίας, η διοίκηση της μεγαλύτερης χαρτοβιομηχανίας της χώρας είναι ανένδοτη στο ζήτημα της επαναπρόσληψης των επτά απολυμένων από τα τμήματα της Πάτρας και της Λάρισας, μέχρι να βγει η απόφαση του Εφετείου, για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι απολυμένοι. Οι εναλλακτικές λύσεις που δίνει η επιχείρηση στους απολυμένους είναι να τους προσφέρει δουλιά, στο εργοστάσιο του Μεγάλου Πεύκου καλύπτοντάς τους παράλληλα τα έξοδα μετεγκατάστασης και το ενοίκιο για έξι μήνες. Αλλη πρόταση «φιλανθρωπίας» της Διοίκησης είναι να δώσει στους απολυμένους το μισθό τους, χωρίς την ασφάλειά τους, μέχρι να αποφασίσει το Εφετείο ή να τους δώσει έξι εκατομμύρια μεικτά και να φύγουν μια για πάντα από τη ΣΟΦΤΕΞ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πρόταση της εταιρίας για εργασία στο Μ. Πεύκο ουσιαστικά είναι απάτη, καθώς όπως έχει δηλώσει πολλές φορές ο Π. Φορλίν μετά τον Αύγουστο θα αγοραστούν τρεις καινούριες συσκευαστικές μηχανές, στις οποίες όμως θα δουλεύουν τρεις αντί οκτώ εργαζόμενοι που δουλεύουν τώρα, πράγμα που σημαίνει μείωση προσωπικού και στο Μ. Πεύκο!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ