Τετάρτη 28 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Συγκέντρωση για το ασφαλιστικό

Αύριο Πέμπτη, στις 6.30 το απόγευμα, στο ΕΚΑ, η συγκέντρωση ενάντια στη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος

Κάλεσμα προς όλους τους μεταλλεργάτες να αγωνιστούν για να διατηρηθεί και να διευρυνθεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης, απευθύνουν τα Συνδικάτα Μετάλλου Αθήνας, Πειραιά και Ελευσίνας, που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο στις 6.30 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Οπως τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση των σωματείων, τα τελευταία χρόνια, η εργατική τάξη δέχεται μια ολομέτωπη και γενικευμένη επίθεση σε όλα της τα δικαιώματα από Ευρωπαϊκή Ενωση, κεφάλαιο, κυβέρνηση. «Στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, δηλαδή της ασυδοσίας του κεφαλαίου, η κυβέρνηση ετοιμάζει τη χαριστική βολή στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα. Κατευθύνσεις σ' αυτό το αντεργατικό εγχείρημα στην κυβέρνηση, εκτός από τους βιομηχάνους, δίνουν η πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και οι ανάλογες εκθέσεις των ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Κομισιόν)», υπογραμμίζουν τα σωματεία.

Οι κατευθύνσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, όπως επισημαίνουν τα σωματεία, είναι: Συνταξιοδότηση για όλους, άνδρες και γυναίκες, στα 65 χρόνια, κατάργηση του θεσμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών, ο υπολογισμός της σύνταξης θα γίνεται όχι με βάση την τελευταία 5ετία, αλλά με τη 10ετία ή με όλο τον ασφαλιστικό βίο. Επίσης θα μειωθούν οι συντάξεις στο 60% των εργάσιμων αποδοχών και στο 20% οι επικουρικές, θα καταργηθεί ο θεσμός της κατώτερης σύνταξης και θα λειτουργούν τα περίφημα επιδόματα αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ).

Ταυτόχρονα, καταγγέλλουν και τις συμβιβασμένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, αλλά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Μετάλλου (ΠΟΕΜ), που θα κληθούν από την κυβέρνηση να βάλουν πλάτες, ώστε να φανεί ότι τα μέτρα παίρνονται με «κοινωνική συναίνεση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ