Πέμπτη 30 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΜΕΤΑΞΑ»
Σε οριακή κατάσταση η λειτουργία του

Η Ελπίδα Παντελάκη κάλεσε τους εργαζόμενους σε ενωμένο αγώνα, ενάντια στην πολιτική υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων

Από πρόσφατη περιοδεία της Ελπίδας Παντελάκη στο νοσοκομείο «Μεταξά»
Από πρόσφατη περιοδεία της Ελπίδας Παντελάκη στο νοσοκομείο «Μεταξά»
Την οριακή - σε βαθμό επικινδυνότητας - λειτουργία του «Μεταξά», λόγω των ελλείψεων προσωπικού, κατάγγειλαν χτες οι εργαζόμενοι στο αντικαρκινικό νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, από τις τοποθετήσεις των οποίων φάνηκε ξεκάθαρα ποιος είναι με ποιον. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αναλώθηκαν στο να επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλον για τη σημερινή κατάσταση του νοσοκομείου, χωρίς να πουν κουβέντα για τις ευθύνες της κοινής πολιτικής που ακολουθούν και οι δύο και στον τομέα της Υγείας, που στόχο έχει τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και την ενίσχυση του ιδιωτικού. Αποκορύφωμα ήταν η πρόταση του εκπροσώπου του ΣΥΝ Θοδωρή Δρίτσα, επικεφαλής της δημοτικής Κίνησης «Το Λιμάνι της Αγωνίας», ο οποίος, στο πλαίσιο των πρόσφατων προτάσεων της ΚΕΔΚΕ - να της μεταβιβαστούν επιπλέον αρμοδιότητες και να επιβάλει βέβαια πρόσθετους φόρους στους δημότες - πρότεινε τα τρία νοσοκομεία του Πειραιά από κοινού με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να ...σχεδιάσουν την επίλυση των προβλημάτων τους!

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε και η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος της πόλης, επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς - Αναγέννηση», η οποία, αφού εξέφρασε τη συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων, τόνισε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία αποτελεί συνέπεια της αντιλαϊκής πολιτικής των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κάλεσε, δε, τους εργαζόμενους σε ενωμένο αγώνα ενάντια συνολικά σ' αυτήν την πολιτική και για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα, οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες του οποίου δε φέρνουν καμία αντίσταση στις αντιλαϊκές αλλαγές που επιχειρούνται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τον πεπαλαιωμένο Οργανισμό του νοσοκομείου που δημιουργήθηκε το 1986, κι ενώ τα περιστατικά που αντιμετωπίζονται έχουν πολλαπλασιαστεί, από τις 288 θέσεις που προβλέπονται για ιατρικό προσωπικό, είναι καλυμμένες οι 234. Επίσης από τις 1.061 θέσεις που προβλέπονται για νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, καλυμμένες είναι οι 728. Ετσι, στην απογευματινή και νυχτερινή βάρδια, μία νοσοκόμα καλείται να φροντίσει 40 ασθενείς, ενώ η λίστα αναμονής για μια ακτινοθεραπεία φτάνει τους τρεις μήνες και οι ασθενείς αναγκάζονται να προσφεύγουν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ