Πέμπτη 30 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Αποφασιστικά στην απεργία

Νέες αποφάσεις για τις 13 Απρίλη προστίθενται καθημερινά

Χωρίς να χαθεί λεπτό, και ενώ σήμερα πραγματοποιείται η πέμπτη κατά σειρά διαπραγματευτική συνάντηση για την ΕΓΣΣΕ, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ κηρύσσουν απεργία για τις 13 Απρίλη και οργανώνουν την προετοιμασία της κινητοποίησης. Στην πρωτοπορία και της νέας απεργιακής μάχης στέκονται οι ταξικές Ομοσπονδίες των Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Φαρμάκου, Τροφίμων και Ποτών, Τύπου και Χάρτου, Λογιστών (ΠΟΛ) και Εργαζομένων στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα (ΟΣΝΙΕ), που έχουν ήδη αποφασίσει απεργία. Στο απεργιακό μέτωπο προσθέτουν τις αποφάσεις τους - μέχρι στιγμής - και τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Αρτας, Νάουσας και Ιωαννίνων, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων του.

Στη Νάουσα, εργαζόμενοι και απολυμένοι αποφάσισαν πως αν μέχρι τις 10 Απρίλη δεν ανακοινωθεί η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, στις 13 Απρίλη, στο πλαίσιο της απεργίας, θα μετακινηθούν μαζικά και θα διαδηλώσουν στη Θεσσαλονίκη, στο πλάι των συναδέλφων τους που δίνουν τη μάχη συσπειρωμένοι στις ταξικές δυνάμεις του κινήματος.

Δεκάδες είναι και τα σωματεία, κλαδικά και επιχειρησιακά που έχουν ήδη συνεδριάσει και έχουν προκηρύξει απεργία για τις 13 Απρίλη. Σ' αυτά προστέθηκαν χτες - ανάμεσα σε άλλα - το σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών και το σωματείο Εργαζομένων στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Αγ. Ανάργυροι», το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Λάρισας, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Δίνοντας με αγωνιστικούς όρους τη μάχη της απεργίας, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι της Θεσσαλονίκης καλούν τους συναδέλφους στα βίντεο κλαμπ «SEVEN» να πάρουν μέρος την Παρασκευή στη συγκέντρωση έξω από το κατάστημα στις οδούς Αγίου Δημητρίου και Διοικητηρίου για «να καταδικάσουν την αντεργατική απόφαση της εργοδοσίας, που μεθοδεύει την απόλυση του συναδέλφου Καράνταη Χρήστου, μέλους της Ελεγκτικής Επιτροπής του Σωματείου». Οι εμποροϋπάλληλοι της Αθήνας συνεχίζουν σήμερα τις εξορμήσεις στα καταστήματα της Ερμού και Αγ. Μάρκου, ενώ η Ομοσπονδία Φαρμάκου καλεί σε σύσκεψη τα ΔΣ των σωματείων της Αττικής, τη Δευτέρα 3 Απρίλη, στις 6 μ.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ