Τρίτη 28 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Υποσχέσεις για ημίμετρα

Ημίμετρα - και αυτά όχι άμεσα - προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για τη λειτουργία του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, όπως προέκυψε από την απάντηση του υφυπουργού Υγείας Θανάση Γιαννόπουλου σε Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Βέρας Νικολαΐδου.

Ο Θ. Γιαννόπουλος παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα, αλλά υποστήριξε ότι τα απαραίτητα κονδύλια για την πλήρη επίλυση «ξεπερνούν τις δυνατότητες που έχουμε». Επιχείρησε πάντως να δικαιολογήσει την κατάσταση μιλώντας για «ηλικιακή φόρτιση από πλευράς νοσηλευτικής υπηρεσίας» και πρόσθεσε ότι η διαδικασία για την πρόσληψη 51 μονίμων υπαλλήλων έχει ολοκληρωθεί από το ΑΣΕΠ και ότι «μέσα σε ένα δίμηνο θα έχει ολοκληρωθεί συνολικά».

«Η απάντησή σας δεν ικανοποιεί» τόνισε ανταπαντώντας η Βέρα Νικολαΐδου, σημειώνοντας πως η κατάσταση «κάθε μέρα επιδεινώνεται». Οσον αφορά τις επικείμενες προσλήψεις, σημείωσε ότι «το προσωπικό που αναφέρεται δεν καλύπτει τις ανάγκες», αφού «λείπουν τουλάχιστον 200 νοσηλεύτριες από το νοσοκομείο». Υπενθύμισε ότι «υπάρχουν κινητοποιήσεις των εργαζομένων» και υπογράμμισε - έχοντας και προσωπική γνώση απ' το 1981 - ότι το νοσοκομείο δεν ήταν ποτέ σε κατάσταση σαν τη σημερινή. «Είναι αποτέλεσμα και της δικής σας πολιτικής», τόνισε η Βέρα Νικολαΐδου για να υπογραμμίσει ότι απαιτείται «επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Σχολιάζοντας συνολικά την κατάσταση στην Υγεία, η Βέρα Νικολαΐδου είπε ότι «όποιος δεν έχει λεφτά θα στοιβάζεται κάποια στιγμή σε αποθήκες ασθενών και όχι σε νοσοκομεία», ζητώντας «αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας και κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ