Τρίτη 28 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ
Καθολική συμμετοχή στην απεργία

Καταγγέλλουν ως επιχείρηση συκοφάντησης και τρομοκράτησης την εισαγγελική και αστυνομική εισβολή στο νοσοκομείο

Με καθολική συμμετοχή ξεκίνησε, χτες, η απεργία διαρκείας των γιατρών του νοσοκομείου Βόλου, που αντιδρούν στην εισαγγελική και αστυνομική «εισβολή» που έγινε, πριν μερικές μέρες, στο νοσοκομείο τους, προκειμένου να ελεγχθούν οι απουσίες γιατρών από την εφημερία τους. Οι γιατροί διεκδικούν την επίλυση των πολλών και οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και την αναβάθμιση του ΕΣΥ. Στον αγώνα μπήκαν και οι άλλοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου με τρίωρη στάση εργασίας (1-3 μμ), που κήρυξε το σωματείο τους, ενώ σε συμπαράστασή τους απεργούν, σήμερα, οι συνάδελφοί τους στα άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλίας.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Υγειονομικών του νοσοκομείου Βόλου ζητάει να σταματήσει η τρομοκράτηση και η συκοφάντηση των εργαζομένων του νοσοκομείου και ν' αποσυρθούν, αμέσως, οι διώξεις που έχουν προαναγγελθεί. Ταυτόχρονα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να είναι ενιαίος και συντονισμένος ο αγώνας όλων των εργαζομένων στο χώρο της υγείας, αναφέρεται στις αγωνιστικές διεκδικήσεις, που είναι:

  • Σύγχρονο και υψηλού επιπέδου, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και από την εργοδοσία και σταμάτημα και πλήρη κατάργηση κάθε είδους επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με βάση τις ανάγκες κάλυψης και παροχής υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου στα λαϊκά στρώματα και μονιμοποίηση των συμβασιούχων και των εργαζομένων στους εργολάβους.
  • Σταδιακή μείωση, έως την πλήρη κατάργηση των υπερωριακών ωρών εργασίας - εφημεριών, χωρίς μείωση αποδοχών και σταδιακή αύξηση του βασικού μισθού, μείωση των ωρών εργασίας σε 6ωρο, πενθήμερο, 30ωρο, άμεση και ριζική βελτίωση των συνθηκών διαμονής των εργαζομένων που εκτελούν εφημερίες.
  • Αναγνώριση των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των προνοιακών ιδρυμάτων ως χώρων ανθυγιεινής εργασίας και ένταξη των επαγγελμάτων στα βαρέα και ανθυγιεινά, με καταβολή των αντίστοιχων επιδομάτων.
  • Πρώτο βασικό μισθό για τους νοσηλευτές και τους άλλους εργαζόμενους στα 1.300 ευρώ κι επιπλέον αμοιβή για τις υπερωρίες, για τους ειδικευόμενους γιατρούς στα 1.600 ευρώ και ανάλογης κλίμακας αμοιβή των επιμελητών γιατρών, προσαρμοσμένη στα χρόνια προϋπηρεσίας.
  • Να λειτουργήσει άμεσα η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Βόλου με πλήρες προσωπικό και πλήρη σύγχρονο εξοπλισμό, π.χ. λειτουργία ΜΑΘ και ανάπτυξη ΜΕΘ και αιμοδυναμικής μονάδας.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ