Τρίτη 28 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Απεργιακή «μαγιά» για τις 13 Απρίλη

Νέες αποφάσεις ομοσπονδιών και σωματείων προστίθενται καθημερινά

Αποφασιστική συνέχεια στην απεργία της 15 Μάρτη (φωτ. από την πορεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα) αποτελεί η νέα κινητοποίηση στις 13 Απρίλη, στην οποία πρωτοστατούν οι ταξικές δυνάμεις
Αποφασιστική συνέχεια στην απεργία της 15 Μάρτη (φωτ. από την πορεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα) αποτελεί η νέα κινητοποίηση στις 13 Απρίλη, στην οποία πρωτοστατούν οι ταξικές δυνάμεις
Ανταποκρινόμενα στο απεργιακό κάλεσμα του ΠΑΜΕ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία παίρνουν αποφάσεις για την προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης στις 13 Απρίλη, κλιμακώνοντας την πάλη τους ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής, όπως αυτή εκφράζεται και με την προκλητική και λυσσαλέα επίθεση στην ΕΓΣΣΕ και στις κλαδικές Συμβάσεις.

Στην απόφαση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων προστέθηκαν τις προηγούμενες μέρες οι αντίστοιχες της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ) και της Ομοσπονδίας Φαρμάκου, ενώ και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, κήρυξε απεργία για τις 13 Απρίλη. Απεργιακές αποφάσεις, ανάμεσα σε άλλους, πήραν ακόμα ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας - Πειραιά και Περιχώρων.

Καμιά αναμονή!

Με το σύνθημα «Στις 13 Απρίλη βροντοφωνάζουμε: Εμείς παράγουμε, εμείς δημιουργούμε τον πλούτο. Θέλουμε ό,τι μας ανήκει!», οι εργαζόμενοι στα νοσηλευτικά ιδρύματα πορεύονται μαζί με όλα τα ταξικά συνδικάτα σ' όλη τη χώρα, οργανώνουν ακόμα πιο αποφασιστικά αυτήν την απεργιακή κινητοποίηση. «Στην κρίσιμη αυτή στιγμή - υπογραμμίζει στο κάλεσμά της η ΟΣΝΙΕ - δε χωράει κανένας εφησυχασμός, κανένας δισταγμός και καμιά αυταπάτη. Ο αγώνας μας θα δυναμώσει όσο περισσότεροι εργαζόμενοι ενταχθούν στη δράση, όσο δυναμώνουν τα ταξικά σωματεία, όσο αλλάζει ο συσχετισμός δύναμης προς όφελος των εργαζομένων».

Η ΠΟΛ καλεί όλους τους Συλλόγους - μέλη, να πραγματοποιήσουν συσκέψεις, συνελεύσεις, περιοδείες στους τόπους δουλιάς και να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη μεγαλύτερη συμμετοχή των συναδέλφων λογιστών και λογιστριών στην απεργία με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας τονίζει ότι «η απεργία αυτή είναι συνέχεια των προηγούμενων αγώνων της τάξης μας και πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο από την αντεπίθεση με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ». Για την προετοιμασία της απεργίας, ήδη, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων ξεκινά πρόγραμμα περιοδειών σε μεγάλα πολυκαταστήματα. Αύριο Τετάρτη, περιοδείες θα γίνουν στο «Πράκτικερ» του Ταύρου και στο «ΑΤΤΙΚΑ» και την Πέμπτη σε υποκαταστήματα του «Λιντλ».

Δηλώνοντας «παρών» στον απεργιακό αγώνα, ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας - Πειραιά και Περιχώρων σημειώνει στην προκήρυξή του ότι «τα περιθώρια της εργατικής τάξης έχουν στενέψει. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη υποχώρηση». Και καλεί την Ομοσπονδία και τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις να κηρύξουν και αυτές απεργιακή κινητοποίηση.

Πρόγραμμα αγώνα στην Κέρκυρα

Την κλιμάκωση και ένταση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα, με απαρχή τη συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 13 Απρίλη με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, αποφάσισαν και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας στη χθεσινή τους Γενική Συνέλευση.

Παρά τις μεθοδεύσεις των μεγαλοξενοδόχων να σαμποτάρουν ανοιχτά τη Γενική Συνέλευση, διοργανώνοντας την ίδια μέρα και ώρα ...«μίτινγκ» ενημέρωσης ενόψει της νέας σεζόν, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι έδωσαν μαζικό «παρών» στη Γενική τους Συνέλευση. Σχεδίασαν και προγραμμάτισαν την καλύτερη οργάνωση των αγώνων τους, ενόψει και του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς. Καθορίστηκε πρόγραμμα περιοδειών και εξορμήσεων στα ξενοδοχεία από σήμερα, προκειμένου να βάλουν φρένο στη μαύρη εργασία από τους μεγαλοξενοδόχους, ενώ ήδη, με πρωτοβουλία του σωματείου, για το θέμα πραγματοποιήθηκε αποκλεισμός στο ξενοδοχείο «Αίολος».

Σε κάθε νομό το απεργιακό κάλεσμα

Κάλεσμα προς όλα ανεξαιρέτως τα σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να προχωρήσουν σε προκήρυξη 24ωρης απεργίας, την Πέμπτη 13 Απρίλη και σε απεργιακές συγκεντρώσεις, απευθύνουν οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ στη Λάρισα και τη Μαγνησία. Στο κάλεσμα τονίζεται ότι αυτή η απεργία είναι η συνέχεια των προηγούμενων πετυχημένων απεργιακών κινητοποιήσεων της εργατικής τάξης και θα κλιμακώσει τις αγωνιστικές διαθέσεις ενόψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ σημειώνουν τις τεράστιες ευθύνες των πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, οι οποίες, στο όνομα της «εργασιακής ειρήνης», της ταξικής συνεργασίας και των κοινωνικών διαλόγων, ενθαρρύνουν τον ΣΕΒ και την κυβέρνηση στην αντεργατική επίθεσή τους.

Να οργανώσουν τον αγώνα σε κάθε τόπο δουλιάς, σε κάθε εργοστάσιο, καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα του νομού και το ταξικό Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, παίρνοντας αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 13 Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ