Τρίτη 28 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Αύξησε τις δυνάμεις του το ΠΑΜΕ

Στις ταξικές δυνάμεις της «Αγωνιστικής Ενότητας», στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, εμπιστεύτηκαν για ακόμα μια φορά το τιμόνι της διοίκησης του Συνδέσμου Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιριών και Γραφείων Αθήνας, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Συγκεκριμένα στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο σωματείο ψήφισαν 951 εργαζόμενοι (από 721 που είχαν ψηφίσει το 2004). Η «Αγωνιστική Ενότητα» έλαβε 856 ψήφους (από 611 το 2004) και κατέλαβε τις 10 από τις 11 έδρες στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Η «Ενωση Εργαζομένων» έλαβε 48 ψήφους (από 54 το 2004) και 1 έδρα. Η «Ταξική Ενότητα» έλαβε 31 (από 37) και η «Ταξική Πορεία» 10 ψήφους, ενώ υπήρξαν και 4 άκυρα.

Για την εκλογή αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας η «Αγωνιστική Ενότητα» εξέλεξε 11 αντιπροσώπους (από 8 το 2004) και 1 αντιπρόσωπο η «Ενωση Εργαζομένων. Στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, η «Αγωνιστική Ενότητα» εξέλεξε 8 αντιπροσώπους (από 6) και 1 αντιπρόσωπο η «Ενωση Εργαζομένων».

Ο Γ. Κομνηνός, επικεφαλής της παράταξης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα υπογράμμισε ότι η συμμετοχή των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες του συνδικάτου φανερώνει τη θέλησή τους για μαζικά, δυνατά, ταξικά σωματεία. Η αύξηση των ψηφισάντων και η ενίσχυση της «Αγωνιστικής Ενότητας», σημείωσε, είναι αποτέλεσμα της δράσης μέσα στους χώρους δουλιάς, είναι αποτέλεσμα της συνολικής δράσης του ΠΑΜΕ. Οι εργαζόμενοι έκλεισαν την πόρτα, συνέχισε, σε όλους εκείνους που θέλουν σωματεία σφραγίδες, να μην παίζουν κανένα ρόλο. Η εμπιστοσύνη των εργαζομένων στην «Αγωνιστική Ενότητα» αναδεικνύει τα σοβαρά καθήκοντα που αναλαμβάνει η παράταξη στη μάχη για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, στη μάχη για το σύνολο των αιτημάτων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org