Τετάρτη 22 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Να καταργηθεί άμεσα ο Κώδικας

Πλήρη εργασιακά δικαιώματα στους δημόσιους υπαλλήλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις

«Και το νέο αναθεωρημένο σχέδιο του Υπαλληλικού Κώδικα από την κυβέρνηση της ΝΔ περιέχει τα χαρακτηριστικά χειραγώγησης και πειθαναγκασμού των εργαζομένων στο Δημόσιο», δήλωσε στο «Ρ» ο Δημήτρης Αγκαβανάκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. Και πρόσθεσε: «Την ίδια στιγμή επιδιώκεται ο Κώδικας αυτός να συμβάλλει σε μια Δημόσια Διοίκηση ακόμα πιο αποτελεσματική στην προώθηση των αντεργατικών αναδιαρθρώσεων, ακόμα πιο συμβατή με την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του κεφαλαίου.

Μεταξύ άλλων ο Κώδικας απαιτεί την υποταγή του δημοσίου υπαλλήλου στο κράτος του κεφαλαίου. Θέλει το δημόσιο υπάλληλο πολίτη δεύτερης κατηγορίας, διατηρώντας την απαγόρευση του εκλέγεσθαι και τον περιορισμό της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης και δράσης. Παρά τις ελάχιστες βελτιώσεις σχετικά με τις υπηρεσιακές μεταβολές, διατηρεί σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικά κριτήρια που διαιωνίζουν τις πελατειακές σχέσεις και την ημετεροκρατία μέσα από τα απολύτως ελεγχόμενα όργανα, τα υπηρεσιακά συμβούλια. Ολα αυτά δείχνουν ότι η ύπαρξη του Κώδικα είναι επικίνδυνη και επιζήμια για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Αλλωστε, αυτό μαρτυρά και το γεγονός ότι νομοθετήθηκε για πρώτη φορά το 1951 κατ' εντολή των ΗΠΑ, όπως δηλώθηκε επίσημα από την τότε κυβέρνηση στη Βουλή.

Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο απαιτούν άμεσα την κατάργησή του και προτάσσουν αιτήματα για πλήρη εργασιακά δικαιώματα στους δημόσιους υπαλλήλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ