Τετάρτη 22 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα σύμφυτα...

Κι όμως έγινε και απόφαση της ΚΠΕ του Συνασπισμού, παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων, το τμήμα της εισήγησης της ΠΓ που χαρακτήριζε την ανεργία «σύμφυτο του καπιταλισμού»! Και δε διαφωνούμε. Πράγματι σάρκα από τη σάρκα του καπιταλισμού είναι η ανεργία. Και δε θα εκλείψει, παρά μόνο όταν εκλείψει αυτό το σύστημα.

Ομως... Οταν θες να λέγεσαι «αριστερό κόμμα» και πλασάρεσαι σαν τέτοιο. Οταν θες να εμφανίζεσαι υπέρμαχος των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων. Οταν ιεραρχείς την ανεργία ως το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα του κόσμου που υποτίθεται ότι υπερασπίζεσαι και εφόσον τη θεωρείς σύμφυτη του καπιταλισμού, τότε τι πιο λογικό απ' το να μιλήσεις και για την ανάγκη ανατροπής του και να παλέψεις γι' αυτήν; Ο Συνασπισμός, όμως, προτιμά να καλλιεργεί αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες, για μια «εναλλακτική πολιτική», που... θα κάνει τον σύγχρονο καπιταλισμό ανθρώπινο και την ευρωένωση των πολυεθνικών μοχλό προώθησης και εφαρμογής της «βιώσιμης ανάπτυξης, της κοινωνικής προστασίας και της απασχόλησης». Κι όλ' αυτά, μαζί με τους νόμους της αγοράς, την ελευθερία (διάβαζε: ασυδοσία) δράσης του κεφαλαίου, τον εντεινόμενο συνεχώς επιχειρηματικό ανταγωνισμό και όλα όσα προβλέπουν το Μάαστριχτ, η ΟΝΕ κλπ., κλπ..

Προφανώς, η ανεργία δεν είναι το μόνο σύμφυτο. Η περίπτωση του ΣΥΝ, για παράδειγμα, αποδείχνει, ότι η υποκρισία και η διγλωσσία είναι σύμφυτα του οπορτουνισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ