Κυριακή 19 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΙΣΤΟΡΙΑ
Η τρομοκρατία ενάντια στην Κούβα

Ο τύπος της βόμβας που χρησιμοποιήθηκε το Φλεβάρη του 1974, στην πρεσβεία της Κούβας στη Λίμα του Περού
Ο τύπος της βόμβας που χρησιμοποιήθηκε το Φλεβάρη του 1974, στην πρεσβεία της Κούβας στη Λίμα του Περού
Στο τρίτο μέρος του αφιερώματος, μετά την εκτενή αναφορά σε σειρά εγκληματικών επιθέσεων που έχει οργανώσει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός με τη συνδρομή της μαφίας του Μαϊάμι ενάντια στην Κούβα (στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» στις 5/3 κάναμε αναφορά στην ήττα των εισβολέων στον Κόλπο των Χοίρων), σήμερα θα συνεχίσουμε με την τρομοκρατία και τις δολοφονίες Κουβανών διπλωματών ανά τον κόσμο. Επίσης, με τις επιθέσεις των αντικουβανικών αντεπαναστατικών οργανώσεων στο ίδιο το έδαφος των ΗΠΑ.

Στόχος οι διπλωματικές αποστολές της Κούβας

Η πρώτη επίθεση με δέμα που περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό προερχόμενο από τις ΗΠΑ συνέβη στις 8 Γενάρη του 1968, στο κεντρικό ταχυδρομείο της Αβάνας δίπλα στις υπηρεσίες του υπουργείου Επικοινωνιών. Προξένησε τραυματισμούς σε πολλούς ταχυδρομικούς υπαλλήλους και σημαντικές υλικές ζημιές στο κτίριο.

Ηταν η πρώτη επίθεση με αυτόν τον ύπουλο και τυφλό τρόπο, ενώ θα ακολουθούσαν πλήθος άλλες με στόχο τις διπλωματικές αποστολές της Κούβας.

Στις 3 Απρίλη του 1972, περίπου στις 11.45 το βράδυ, σημειώθηκε μια μεγάλη έκρηξη που κατέστρεψε ολοσχερώς τον 12ο όροφο κτιρίου, όπου στεγαζόταν η εμπορική Κουβανική Αποστολή στο Μόντρεαλ του Καναδά. Ο επιτετραμμένος Σέρχιο Πέρες Καστίγο, που βρέθηκε στο επίκεντρο της έκρηξης, σκοτώθηκε επί τόπου.

Στις 4 Φλεβάρη του 1974, περίπου στις 4.45 το απόγευμα, στην πρεσβεία της Κούβας στην πρωτεύουσα του Περού Λίμα, σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη από μηχανισμό με δυναμίτη, που εμπεριεχόταν μέσα σε βιβλίο που αποστελλόταν στην πρεσβεία. Από την έκρηξη τραυματίστηκε με εκτεταμένα εγκαύματα η γραμματέας της πρεσβείας, Πιλάρ Ραμίρες Βέγκα.

Να τι είπε η ίδια για την επίθεση με αυτόν τον τρόπο:

Ο Φέλιξ Γκαρσία Ροντρίγκεζ
Ο Φέλιξ Γκαρσία Ροντρίγκεζ
«Επρόκειτο για ένα δέμα στο μέγεθος ενός βιβλίου με κόκκινο περιτύλιγμα από το γνωστό εκδοτικό του Μεξικού "Φερνάντες". Το χαρτί περιτυλίγματος ήταν κολλημένο πάνω στο υποτίθεται βιβλίο, και έτσι αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω ψαλίδι για να το ανοίξω. Στην προσπάθεια αυτή, έγινε η έκρηξη και μου δόθηκε η εντύπωση της εκροής κάποιου χημικού. Πετάχτηκε το γραφείο, μια γραφομηχανή και μου προξενήθηκαν σοβαροί τραυματισμοί στο πρόσωπο, στο λαιμό, στο στήθος, στην κοιλιά. Αργότερα, μου εξήγησαν ότι επρόκειτο για μια πλαστική εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιούσαν οι αντεπαναστατικές ομάδες του Μαϊάμι, που χρηματοδοτούνται από τη CΙΑ. Επίσης, ο συγκεκριμένος εκρηκτικός μηχανισμός περιείχε και χημική σκόνη με μικροοργανισμούς που για μερικές μέρες μου προκάλεσε μια φλεγμονή, μέχρι τότε άγνωστη, ώσπου με την ανάλυση που έγινε στον οργανισμό μου κατάφεραν οι γιατροί να βρουν το αντίδοτο».

Να, όμως, τι αποκαλύπτει αποχαρακτηρισμένο έγγραφο του Τμήματος Δικαιοσύνης του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών του Μαϊάμι, στις 16 Αυγούστου του 1978, με κωδικό 568/SLO/JC, EL 8/14/91 86-0132, για τον γνωστό τρομοκράτη Ορλάντο Μπος, συνεργάτη του άλλου εγκληματία Ποσάδα Καρίλες:

«Το Ιούνη του 1974 ο Μπος διεύθυνε την αποστολή πακέτων βομβών στις πρεσβείες της Κούβας σε Λίμα, Περού, Μαδρίτη, Ισπανία, Οτάβα, Καναδάς, και Μπουένος Αϊρες, Αργεντινή».

Στις 8 Ιούλη του 1976 τρομοκράτες κουβανικής καταγωγής τοποθέτησαν βόμβα στην Πρεσβεία της Κούβας στη Μαδρίτη που μόνο από τύχη δεν υπήρξαν θύματα σε ανθρώπινες ζωές.

Στις 7 Νοέμβρη του 1976 γίνεται επίσης βομβιστική επίθεση στα γραφεία που έχει η αεροπορική αεροπορία της Κούβας στη Μαδρίτη.

Στις 6 Ιούνη του 1976 έγινε μεγάλη έκρηξη από μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στα γραφεία της Κουβανικής Αντιπροσωπείας στα Ηνωμένα Εθνη στη Νέα Υόρκη, που προκάλεσε επίσης τεράστιες υλικές ζημιές. Την ευθύνη ανέλαβε λίγο μετά οργάνωση Κουβανών αντεπαναστατών τρομοκρατών που ζουν στις ΗΠΑ.

Ο Φ. Γκ. Ροντρίγκεζ, λίγο μετά τη δολοφονία του
Ο Φ. Γκ. Ροντρίγκεζ, λίγο μετά τη δολοφονία του
Στις 22 Αυγούστου του 1975 από κινούμενο αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ εναντίον του οχήματος, στο οποίο επέβαινε ο πρεσβευτής της Κούβας στην Αργεντινή, τη στιγμή που ετοιμαζόταν να μπει στο πάρκινγκ της πρεσβείας.

Για την απόπειρα αυτή, δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα του λεγόμενου Λατινοαμερικάνικου Επαναστατικού Αντικομμουνιστικού Συμβουλίου:

«Η πρώτη μας ενέργεια. Η απόπειρα δολοφονίας του πρεσβευτή της Κούβας στην Αργεντινή». Και συνεχίζει: «Οι επαναστάτες της Λατινικής Αμερικής ανησυχούμε σοβαρά για ανάπτυξη του κομμουνισμού στις χώρες μας και δημιουργήσαμε ένα μέτωπο αλληλεγγύης, το οποίο ονομάζουμε Λατινοαμερικάνικο Επαναστατικό Αντικομμουνιστικό Συμβούλιο. Σκοπός μας είναι να διεθνοποιήσουμε την πάλη μας στην ήπειρο ενάντια σε αυτούς που πρόδωσαν την υπόθεση της ελευθερίας. Οι ιδέες που μας εμπνέουν είναι οι ίδιες που πρόβαλαν οι πρόγονοί μας: Ελευθερία και Δικαιοσύνη. Γι' αυτό κάνουμε έκκληση σε κάθε αντικομμουνιστή της ηπείρου για να συντονίσουμε την πάλη μας».

Και συνεχίζουν: «Η πρώτη μας ενέργεια ήταν η απόπειρα δολοφονίας του πρέσβη της Κούβας στην Αργεντινή. Η Κούβα, η μοναδική χώρα της Αμερικής όπου κυριαρχεί το απάνθρωπο κομμουνιστικό καθεστώς, είναι το έθνος που υποφέρει περισσότερο γι' αυτό και η "Κουβανική Δράση" με τον αρχηγό της Ορλάντο Μπος, που συμμετέχει στο Συμβούλιό μας, είναι αυτή που διεύθυνε την επιχείρηση και θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ελπιδοφόρα περίοδο που ξεκινάει».

Σε διαδήλωση μετατράπηκε η κηδεία του δολοφονημένου διπλωμάτη της Κούβας στον ΟΗΕ, Φ. Γκ. Ροντρίγκεζ
Σε διαδήλωση μετατράπηκε η κηδεία του δολοφονημένου διπλωμάτη της Κούβας στον ΟΗΕ, Φ. Γκ. Ροντρίγκεζ
Στις 9 Αυγούστου του 1976 οι διπλωματικοί υπάλληλοι της Κούβας στην πρεσβεία της στην Αργεντινή, Χεσούς Σέχας Αρίας και Κρεσένσιο Γκαλαλένια Ερνάντες, απήχθησαν από κεντρικό δρόμο του Μπουένος Αϊρες από αντεπαναστάτες τρομοκράτες. Αφού βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν τα πτώματά τους δε βρέθηκαν ποτέ, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι πιθανότατα βρίσκονται στα θεμέλια ενός από τα πολλά πολυώροφα κτίρια που κατασκευάζονταν εκείνη την εποχή στο Μπουένος Αϊρες.

Επίσης είναι αποδεδειγμένο ότι οι τρομοκράτες κουβανικής καταγωγής της μαφίας του Μαϊάμι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην «επιχείρηση Κόνδωρ» στη Λατινική Αμερική.

Μια αναφορά του εκπροσώπου του FBI στην Αργεντινή το 1976 σημειώνει ότι η χούντα της Χιλής είχε πολύ καλές σχέσεις με τις αντικουβανικές ομάδες, που έπαιρναν ενεργό μέρος σε δολοφονίες αγωνιστών.

Στις 25/3/1979, οι τρομοκράτες τοποθέτησαν βόμβα στα γραφεία ενός κουβανικού προγράμματος που διεύθυνε στο Νιου Τζέρσεϊ ο Kουβανός μετανάστης Εουάλιο Χοσέ Νεγρίν. Λίγο αργότερα στις 25/11/1979 δολοφονήθηκε παρουσία και του 12χρονου γιου του. Ο Νεγρίν εργαζόταν κατά του εγκληματικού εμπάργκο ενάντια στην Κούβα και υπέρ της επανένωσης των οικογενειών ανάμεσα στις δύο χώρες.

Να τι αποκαλύφθηκε για τη δολοφονία αυτή μετά από την έρευνα των αστυνομικών του FBI, Ρόμπερτ Μπραντ και Λάρι Γουάκ, που καταγράφεται σε επίσημο έγγραφο - αναφορά με Αρ. Μητρώου 11217-11221 της 9/3/82:

«Ο Εντουάρντο Αροσένα (σ.σ. πρόκειται για τον επικεφαλής της αντικουβανικής τρομοκρατικής ομάδας δράσης «Ωμέγα 7») ήξερε την επιχείρηση. Υπό τις οδηγίες του ήταν ο Πέδρο Ρεμόν και ο Αντρές Γκαρσία και επίσης ήξερε ότι ο Ρεμόν ήταν αυτός που είχε πυροβολήσει». Και η αναφορά συνεχίζει: «Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένα υποπολυβόλο MAC 10 και ήταν το ίδιο που χρησιμοποιήθηκε και στη δολοφονία του Kουβανού διπλωμάτη Φέλιξ Γκαρσία (σ.σ. για τη δολοφονία αυτή γίνεται λόγος παρακάτω). Το όπλο ήταν στην κατοχή του Ρέμον που του είχε δώσει ο Αροσένα».

«Η πρώτη μας ενέργεια. Η απόπειρα δολοφονίας του πρεσβευτή της Κούβας στην Αργεντινή». Αυτό δηλώνει το Αντικομμουνιστικό Λατινοαμερικάνικο Συμβούλιο
«Η πρώτη μας ενέργεια. Η απόπειρα δολοφονίας του πρεσβευτή της Κούβας στην Αργεντινή». Αυτό δηλώνει το Αντικομμουνιστικό Λατινοαμερικάνικο Συμβούλιο
Η έρευνα επίσης έφερε στο φως απειλητικό σημείωμα που είχε σταλεί στον Νεγρίν με τη σφραγίδα της «Ωμέγα 7», στο οποίο σημειώνονταν: «Για να μην ξεχνάς τους φίλους σου, 2 μήνες και 5 μέρες». Ο συγκεκριμένος χρονικός προσδιορισμός ταυτίζεται με την ημερομηνία δολοφονίας του.

Δολοφονίες

Στις 11 Σεπτέμβρη του 1980 δολοφονήθηκε ο διπλωμάτης Φέλιξ Γκαρσία Ροντρίγκες, που εργαζόταν στην κουβανική αποστολή στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Τον «γάζωσαν» με το υποπολυβόλο MAC 10 στο Κουίνς, στη γωνία της λεωφόρου με την 55η οδό, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του.

Σε έγγραφο με αριθμό 154 της 16/3/84 του Γραφείου Αμερικανικών Συμφερόντων των ΗΠΑ στην Αβάνα, που στάλθηκε στο ΥΠΕΞ της Κούβας, σημειώνεται, ανάμεσα σε άλλα, για την ίδια υπόθεση:

«Ο εισαγγελέας των ΗΠΑ για τη νότια Νέα Υόρκη στις 13/3/84 απήγγειλε 26 κατηγορίες στον Εντουάρντο Αροσένα για τη συμμετοχή στη δολοφονία του Φέλιξ Γκαρσία, Κουβανού διπλωμάτη στον ΟΗΕ στις 11/9/80, στην απόπειρα δολοφονίας του πρεσβευτή της Κούβας στον ΟΗΕ, Ραούλ Ρόα στις 25/3/80 και σε άλλες εγκληματικές πράξεις, για τις οποίες δημόσια η οργάνωση των Κουβανών εξόριστων, γνωστή με το όνομα "Ωμέγα 7", έχει αναλάβει την ευθύνη».

Ο εισαγγελέας των ΗΠΑ της νότιας Νέας Υόρκης, Ρούντολφ Τζουλιάνι (σ.σ. διατέλεσε δήμαρχος της πόλης τη δεκαετία του '90), σε έγγραφο της εποχής σημείωνε όσα αναφέρθηκαν παραπάνω για τις εγκληματικές πράξεις του Αροσένα.


Στο έγγραφο επίσης υπάρχει ο μακρύς κατάλογος της εγκληματικής δράσης του αρχηγού της «Ωμέγα 7» από την 1/2/75 μέχρι τις 12/11/81.

Στην ίδια έρευνα που αναφέραμε παραπάνω των ερευνητών του FBI αναφέρονται και άλλες λεπτομέρειες: «Για την πραγματοποίηση της δολοφονίας του Κουβανού διπλωμάτη υπήρξε μια παρακολούθηση τουλάχιστον 50 ωρών από τον Αροσένα και μέλη της ομάδας του Πέδρο Ρεμόν. Το αρχικό σχέδιο ήταν να δολοφονήσουν 4 διπλωμάτες της κουβανικής αποστολής στον ΟΗΕ. Οι Αροσένα, Πέδρο Ρεμόν, Αντρές Γκαρσία και Εντουάρντο Λοσάδα Φερνάντες είναι όλοι εμπλεκόμενοι τόσο στην παρακολούθηση, όσο και στη δολοφονία.

Ο Πέδρο Ρεμόν τηλεφώνησε στα ΜΜΕ της Νέας Υόρκης και έδωσε την πληροφορία ότι η οργάνωση "Ωμέγα 7" αναλαμβάνει την ευθύνη γι' αυτή».

Στις 22 Απρίλη του 1976 στη Λισαβόνα μετά από έκρηξη βόμβας σκοτώθηκαν οι Κουβανοί διπλωμάτες στην πρεσβεία της χώρας στην Πορτογαλία, Αντριάνα Κόρτσο και Εφρέν Μοντεάγκουλο Ροντρίγκες.

Ο γιος της Αντριάνας, Χόρχε, θα δηλώσει λίγα χρόνια μετά:

«Η απώλεια της μητέρας μου ήταν πολύ μεγάλη, η αδελφή μου ήταν 12 χρονών, μια έφηβη, που δεν είχε τη βοήθεια της μητέρας της αυτή την εποχή. Και για μένα οι συναντήσεις στο σχολείο γίνονταν από τον πατέρα μας. Η μητέρα μου δεν μπόρεσε ποτέ να έρθει. Δεν ήταν ούτε στην αποφοίτησή μου στο δημοτικό και τις άλλες βαθμίδες. Ούτε και στη γέννηση της πρώτης της εγγονής».

Η κόρη της Αντριάνας, Μπετίνα Παλενσουέλα Κόρτσο, είπε για το χαμό της μητέρας της:

«Πέρα από το πρόσωπο που έκανε αυτήν την ενέργεια, αυτό που εντυπωσίασε και μου προκάλεσε αμέτρητο πόνο, είναι η βαρβαρότητα της πράξης: ότι υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο ικανοί να σκοτώνουν αθώους και να τα βάλουν υποτίθεται με μια κυβέρνηση. Εμείς, τα αδέλφια μου και εγώ, δεν μπορέσαμε να μοιραστούμε τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μας με τη μητέρα μας»...


Στις 23 Ιούλη του 1976 στη Μέριδα στο Γιουκατάν του Μεξικού, δολοφονήθηκε ο Κουβανός τεχνικός στην αλιεία, Αρταϊγνιάν Ντίας Ντίας, από τρομοκράτες κουβανικής καταγωγής. Βρέθηκε σε μια λίμνη αίματος, ενώ είχε υποστεί και βασανισμό. Στην Αβάνα, στο σπίτι του όπου θα επέστρεφε μετά από δύο μέρες, έμειναν ορφανά 3 παιδιά και μια γυναίκα χήρα. Οι μεξικανικές αρχές συνέλαβαν 2 γνωστούς τρομοκράτες που ισχυρίστηκαν ότι είναι αθώοι. Ενας από αυτούς, ο Γκάσπαρ Εουχένιο Χιμένες Εσκομπέδο, κατάφερε να ξεφύγει από τη φυλακή το Μάρτη του 1977. Στις 17 Νοέμβρη του 2000, συνελήφθη στον Παναμά ξανά, ενώ προετοίμαζε δολοφονική επίθεση εναντίον του Φιντέλ Κάστρο, που θα μίλαγε σε πανεπιστήμιο της πόλης.

Στις 28 Απρίλη του 1979 από κινούμενο αυτοκίνητο δέχτηκε τις σφαίρες από 45άρι τρομοκρατών ο νέος Κουβανο-Αμερικανός Κάρλος Βαρέλα. Μια από τις ομάδες του Μαϊάμι ανέλαβε την ευθύνη που τη δικαιολόγησε: «Αυτός ήταν ένας από τους 75 προδότες», εννοώντας 75 Κουβανο-Αμερικανούς κατοίκους του Μαϊάμι, της Νέας Υόρκης και άλλων πόλεων που είχαν συστήσει μια Επιτροπή που εργαζόταν για την κατάργηση του εμπάργκο, το διάλογο των δύο χωρών, την αποκατάσταση φυσιολογικών σχέσεων και την επανένωση των οικογενειών.

Το εβδομαδιαίο περιοδικό «Λα Κρόνικα», που εκδιδόταν από αντικουβανικές οργανώσεις και την «Ωμέγα 7», σε διάφορες χώρες εκείνη την εποχή, είχε χαρακτηριστικούς τίτλους: «Δε θα επιτρέψουμε να προχωρήσει ο διάλογος» και «Δυναμίτης: η μόνη γλώσσα με την οποία θα μιλήσουμε».

Τεράστια η εγκληματική δραστηριότητα στο έδαφος των ΗΠΑ

Λισαβόνα 1976. Εικόνες από την κουβανική πρεσβεία, έπειτα από βομβιστική επίθεση, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο διπλωματών
Λισαβόνα 1976. Εικόνες από την κουβανική πρεσβεία, έπειτα από βομβιστική επίθεση, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο διπλωματών
Ο κατάλογος της τρομοκρατίας των οργανώσεων με στόχους μέσα στο έδαφος των ΗΠΑ είναι πολύ μακρύς. Εμείς θα αναφερθούμε μόνο σε ορισμένες χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Στις 5/4/77 οι τρομοκράτες της αντικουβανικής μαφίας του Μαϊάμι βάζουν βόμβα στην αεροπορική εταιρία «Ιστερν Αιρ Λάινς», γιατί σκόπευε να κάνει ταξίδια στην Κούβα.

Στις 8/6/77 τοποθέτησαν βόμβα στη ναυτιλιακή εταιρία «Καράς Λάινς» που πραγματοποιούσε κρουαζιέρες στην Κούβα. Αμέσως μετά αναγκάστηκε να ματαιώσει τη δραστηριότητα αυτή.

Στις 22/11/78 τοποθέτησαν βόμβα στην εφημερίδα «Πρένσα» στη Νέα Υόρκη, γιατί οι συντάκτες της ερευνούσαν τις δραστηριότητες των τρομοκρατικών αντικουβανικών οργανώσεων.

Στις 25/3/79 έγινε βομβιστική επίθεση στην ισπανική εταιρία του Νιου Τζέρσεϊ «Αλμασέν», που έκανε αποστολές δεμάτων στην Κούβα.

Στις 18/2/82 έγινε επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στην εταιρία «Τρανσκούβα» στο Μαϊάμι που έστελνε φάρμακα στην Κούβα.

Για όλες αυτές τις εγκληματικές ενέργειες είναι χαρακτηριστική μια αναφορά ενός αστυνομικού υπαλλήλου του Τμήματος Ασφαλείας του Μαϊάμι με θέμα «Τρομοκρατική δραστηριότητα στην περιοχή του Μαϊάμι»: «Λόγω της έλλειψης βοήθειας και πόρων, οι τρομοκρατικές ομάδες των Κουβανών εξόριστων έχουν προχωρήσει στις επιθέσεις και τους εκβιασμούς, σε μια προσπάθεια να βρουν επιπρόσθετους πόρους. Μερικές ομάδες, εκτός από το ότι εμπλέκονται σε τρομοκρατικές ενέργειες ενάντια στην κυβέρνηση της Κούβας, είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από εγκληματίες που "τρέφονται" από τον κουβανικό πληθυσμό και αξιοποιούν τα έσοδα για τα δικά τους συμφέροντα».

Από τη δολοφονία του Κάρλος Βαρέλα, τον Απρίλη του 1979 στο Μαϊάμι
Από τη δολοφονία του Κάρλος Βαρέλα, τον Απρίλη του 1979 στο Μαϊάμι
Ο ανταποκριτής του «Τάιμ», στο Μαϊάμι, τη δεκαετία του '70, Τζέι Μάλιν, σημειώνει:

«Η επιτυχία του Μπος έχει μια πολύ απλή εξήγηση, είναι το παλιό στιλ των γκάνγκστερ του Σικάγου. Αν εσείς δεν πληρώσετε, εμείς τοποθετούμε μια βόμβα στο γραφείο σας. Ο Μπος είναι ένα εκβιαστής και σε καμία περίπτωση ένας πατριώτης. Σε όλο το Μαϊάμι η δραστηριότητά του είναι γνωστή ως μια εγκληματική δραστηριότητα».

Συνεχίζεται


Επιμέλεια:
Δημήτρης ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατάργηση του αποκλεισμού της Κούβας, αποφυλάκιση των 5 Κουβανών ηρώων(2008-09-16 00:00:00.0)
Μήνυμα αλληλεγγύης από την ΠΣΟ(2006-09-15 00:00:00.0)
Στα πρόθυρα διπλωματικής κρίσης(2004-08-26 00:00:00.0)
Προσπάθειες ανατροπής και ένταση(2003-03-20 00:00:00.0)
«Ηρωες της Δημοκρατίας της Κούβας»(2002-01-13 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για τα "μέτρα", στις ΗΠΑ(1996-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ