Σάββατο 4 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

«ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ»: Σε νέα, τετράωρη στάση εργασίας ανά βάρδια προχωρούν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ» στην Αθήνα, μεθαύριο, Δευτέρα 6 Φλεβάρη. Πρόκειται για συνέχιση των κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο περίπου βδομάδες, αμέσως μετά την ανακοίνωση της εργοδοσίας να προχωρήσει σε «διαρθρωτικές αλλαγές», με τις οποίες τουλάχιστον 150 άτομα απειλούνται να μείνουν στο δρόμο. Την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της «ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ» εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λάρισας, τονίζοντας: «Εκτιμάμε ότι ο στόχος της πολυεθνικής είναι οι εργασιακές σχέσεις, τα δικαιώματα των εργαζομένων και οι κατακτήσεις τους και ότι αυτό θα έχει συνέπεια σε πολλούς εργαζόμενους και άλλων κλάδων».

ΠΟΕΕΠ: 24ωρη απεργία έχει προκηρύξει για την ερχόμενη Δευτέρα και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ). Η συμμετοχή αναμένεται να είναι μαζική, ενώ ήδη έχουν αναγγείλει τη συμμετοχή τους τα Σωματεία εργαζομένων της «Κόκα-Κόλα 3Ε» Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Βόλου, Ρόδου, της «ΑΜΣΤΕΛ» Θεσσαλονίκης, της «ΠΕΠΣΙΚΟ - ΗΒΗ», του «Τσάνταλη», της «Μαλαματίνα» κλπ. Η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 8 π.μ., έξω από τα δικαστήρια, όπου αναμένεται να εκδικαστεί νέα αγωγή σε βάρος του προέδρου της ΠΟΕΕΠ και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των εργαζομένων της «Κόκα-Κόλα Ελληνικής Εταιρείας Εμφιάλωσης», Κώστα Αρτεμίου.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Κινητοποίηση - παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το ξενοδοχείο «ΡΟΔΑ ΜΠΙΤΣ» του μεγαλοξενοδόχου Μήτση, μετά την τηλεφωνική (!) απόλυση 4 εργαζομένων, διοργανώνουν σήμερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στην Κέρκυρα, με πρωτοβουλία του ταξικού τους σωματείου και με τη συμμετοχή εργαζόμενων από άλλους κλάδους και του ΠΑΜΕ.

ΒΟΛΟΣ: Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «ΠΡΩΤΗ» του Βόλου, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τριών μηνών, το δώρο Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας που τους οφείλονται. Τη στήριξη και τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της εφημερίδας εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

ΕΘΕΛ: Σε μια κρίσιμη περίοδο για το εργασιακό τους μέλλον, με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει εργασιακό μεσαίωνα, οι εργαζόμενοι στην Εταιρία Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ) συγκαλούν την ερχόμενη Τετάρτη την εκλογοαπολογιστική γενική τους συνέλευση. Το ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ κήρυξε για το σκοπό αυτό 5ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 4 μ.μ.) για την ερχόμενη Τετάρτη, 8 Φλεβάρη 2005. Τις ώρες αυτές τα αστικά λεωφορεία δε θα κυκλοφορήσουν στην Αττική.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ