Σάββατο 4 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ «ΑΛΦΑ ΚΕΡΑΜΙΚΑ»
Η κυβέρνηση... κατανοεί τον εργοδότη

Η κυβερνητική ενθάρρυνση για απολύσεις αποκαλύφθηκε χτες στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκα, με αφορμή απολύσεις εργαζομένων στην κεραμοποιία ΑΛΦΑ ΚΕΡΑΜΙΚΑ στη Λάρισα.

Ο Γερ. Γιακουμάτος είπε ότι η εταιρία απέλυσε το Δεκέμβρη 12 εργαζόμενους και ισχυρίστηκε ότι μετά από παρέμβαση των υπηρεσιών του υπουργείου ανακάλεσε τις ομαδικές απολύσεις και επαναπροσέλαβε τους εννιά από τους 12. Κατά τον υφυπουργό, μόλις η εταιρία βρει τρόπους «για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό», θα προσλάβει και τους υπόλοιπους τρεις.

Ο Δ. Τσιόγκας κατήγγειλε ότι οι απολύσεις ήταν παράνομες ακόμα και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία που υπάρχει στη χώρα μας, αφού ήταν ομαδικές, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν άκυρες. Και αντί, τόνισε ο βουλευτής, ο εργοδότης να πάρει πίσω όλες τις απολύσεις, άφησε παράνομα εκτός δουλιάς τους εργαζόμενους. Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο υφυπουργός για άμεση παρέμβαση του κράτους, τόνισε ότι οι δύο τριμερείς συναντήσεις που έγιναν για το θέμα, προέκυψαν μετά από έγγραφο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και του Σωματείου Κεραμοποιών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ