Σάββατο 4 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΣΑΕΑ
Καταγγελίες για όργιο νοθείας

Πληθαίνουν οι φωνές αντίδρασης στον πραξικοπηματικό τρόπο, με τον οποίο η πλειοψηφία επιχειρεί να διαμορφώσει τους συσχετισμούς

Από πρόσφατη κινητοποίηση της ΕΣΚ ΑμΕΑ, ενάντια το μεθοδευόμενο νόθο συνέδριο της ΕΣΑΕΑ
Από πρόσφατη κινητοποίηση της ΕΣΚ ΑμΕΑ, ενάντια το μεθοδευόμενο νόθο συνέδριο της ΕΣΑΕΑ
Νέα στοιχεία βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας για το συνέδριο νοθείας που ετοιμάζει για τις 10 - 11 Φλεβάρη η συμβιβασμένη ηγεσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Στη σειρά τεκμηριωμένων καταγγελιών για το μέθοδος της νοθείας, που έχει κάνει η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΚ ΑμΕΑ), ήρθε χτες να προστεθεί η δήλωση - καταγγελία του Γιάννη Σεχρεμέλη, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑΕΑ, πρόεδρος ΔΣ του Συλλόγου Νεφροπαθών Λιβαδειάς και μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών.

«Καταγγέλλω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο -υπογραμμίζει ο Γ. Σεχρεμέλης - τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας του ΓΣ της ΕΣΑΕΑ για τη νόθευση και της θέλησης των αναπήρων της χώρας μας. Την προκλητική καταπάτηση έξω από κάθε αρχή και δεοντολογία των δικαιωμάτων μου ως μέλος του Γενικού Συμβουλίου και της ευθύνης μου για τη διασφάλιση των βασικών όρων γνησιότητας του Συνεδρίου της ΕΣΑΕΑ».

Πιο συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει, εδώ και δέκα μέρες έχει ζητήσει μια σειρά στοιχεία για τις συνθήκες και τους όρους εκλογής αντιπροσώπων για το 6ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΕΣΑΕΑ, αλλά τα μέλη του προεδρείου, μετά από μέρες παρελκυστικής τακτικής, αρνούνται να του τα δώσουν.

Ακόμα, αρνήθηκαν να του δώσουν την πλήρη κατάσταση των συνέδρων, θέλοντας να τον εμποδίσουν να ελέγξει τη νομιμότητα εκλογής τους, αλλά και να τον εμποδίσουν να επικοινωνήσει μαζί τους, προκειμένου να τους ενημερώσει για μια σειρά ζητήματα που αφορούν τους αναπήρους και τη λειτουργία της εν λόγω οργάνωσης. Αφού, μετά τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας του ΓΣ, το συνέδριο, εκτός από τη φιέστα για τους κυβερνώντες και τους πολιτικούς φίλους της πλειοψηφίας, δε θα αφήσει χρόνο για συζήτηση. Το συνέδριο από τρεις μέρες που προβλέπει το καταστατικό για συζήτηση και εκλογές, αρχίζει την Παρασκευή 10-2-2006 στη 1 μ.μ. με τη φιέστα και την πασαρέλα, με δικαίωμα λόγου για τους 1.400 συνέδρους μόνο δυο ώρες.

Ο Γ. Σεχρεμέλης καταγγέλλει ακόμα με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, το πρωτοφανές καταστατικό πραξικόπημα που ετοιμάζουν στο δίωρο καταστατικό συνέδριο. Με την επιβολή ψήφισης καταστατικής διάταξης που θα αφαιρεί το δικαίωμα από τη συνέλευση των αντιπροσώπων για την τροποποίηση του καταστατικού και θα εκχωρεί αυτό το δικαίωμα σε ένα ολιγομελές διορισμένο σώμα, που θα απαρτίζεται από 40 - 50 προέδρους των οργανώσεων μελών.

Να μην περάσει το πραξικόπημα

Στελέχη της ΕΣΚ ΑμΕΑ σχολίασαν στο «Ρ» ότι οι παραπάνω μεθοδεύσεις έχουν να κάνουν με το έντονο ενδιαφέρον μεγαλοεπιχειρηματιών να επενδύσουν στους τομείς Υγείας - Πρόνοιας, προσδοκώντας μεγάλη κερδοφορία και την ανάγκη οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι και τα συνδικαλιστικά τους όργανα να ελέγξουν τις αντιδράσεις των αναπήρων που θα γευτούν με τον πιο δραματικό τρόπο τις επιπτώσεις από αυτή την επιχειρηματική δραστηριότητα του κεφαλαίου. Και καλούν τους πρωτοβάθμιους συλλόγους των γνήσιων αναπηρικών οργανώσεων, κάθε ανάπηρο που σέβεται τον εαυτό του, να αντιταχθεί και να μην επιτρέψει να περάσει αυτό το καταστατικό πραξικόπημα. Να αγωνιστεί για γνήσιο παναπηρικό συνέδριο, χωρίς νόθους, μαϊμούδες και δοτούς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ