Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Απλήρωτοι και όμηροι οι εργαζόμενοι

Τη χτεσινή στάση εργασίας χαιρέτισε ο Γιάννης Πατσιλινάκος, επικεφαλής της αγωνιστικής δημοτικής παράταξης «Πέραμα -Σύγχρονη Πόλη»

Την πλήρη διάλυση στην οποία οδηγεί το Δήμο Περάματος η δημοτική αρχή του Γιάννη Λαγουδάκου και τις συνέπειες που έχει στους εργαζόμενους, αλλά και σε όλους τους δημότες η πολιτική που ακολουθεί, αποδεικνύει η χτεσινή στάση εργασίας των 170 περίπου εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου.

Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση παραμένουν απλήρωτοι για ένα μήνα και αγανακτισμένοι συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί στο δημαρχείο, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για την πολιτική του δημάρχου.

Στο πλευρό τους στάθηκαν και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του δήμου, μόνιμοι και συμβασιούχοι και κάλεσαν το δήμαρχο να δώσει λύση στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και η οποία οδηγεί το δήμο και τους εργαζόμενους σε αδιέξοδο.

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων εξέφρασε και ο Γιάννης Πατσιλινάκος, επικεφαλής της αγωνιστικής δημοτικής παράταξης «Πέραμα - Σύγχρονη Πόλη», ο οποίος εδώ και ένα χρόνο έχει επισημάνει την ανικανότητα της σημερινής διοίκησης του δήμου και τη διάλυση στην οποία τον οδηγεί. Μια σοβαρή αιτία της σημερινής κατάστασης που βιώνουν οι εργαζόμενοι, τόνισε, είναι και οι άμετρες ρουσφετολογικές προσλήψεις που πραγματοποιεί ο δήμαρχος και οι οποίες, αν δεν μπει φραγμός μέχρι τον Οκτώβρη, θα οδηγήσουν στην οικονομική καταστροφή το δήμο, ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται διαρκώς σε ομηρία και ουσιαστικά χωρίς δουλιά και απλήρωτοι.

Η χτεσινή αγανάκτηση που εξέφρασαν οι εργαζόμενοι είναι όμως διάχυτη σε όλο το δήμο, αφού η δημοτική αρχή έχει καταστρατηγήσει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις, έχοντας εργαζόμενους με διαφορετικές μορφές απασχόλησης και βέβαια με τεράστιες διαφορές στις αποδοχές και στα ασφαλιστικά δικαιώματα (οκταμηνίτες, τετραμηνίτες, αορίστου χρόνου κλπ.).

Αντιπροσωπευτική όμως της πολιτικής που ακολουθεί ο δήμαρχος του Περάματος είναι και η στάση που επέδειξε μόλις προχτές απέναντι στον αγώνα των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

Αντί να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και να διεκδικήσει μαζί τους και μαζί με όλους τους κατοίκους του Περάματος που μαστίζονται από την ανεργία, έργα και δουλιές στη Ζώνη, από την οποία ζουν χιλιάδες οικογένειες του δήμου και της ευρύτερης περιοχής, διοργάνωσε σύσκεψη προσκαλώντας τους εργοδότες και εκπροσώπους της κυβέρνησης και αποκλείοντας τους ίδιους τους εργαζόμενους που δίνουν μάχη για μια καλύτερη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Με τον τρόπο αυτό επιχείρησε απροκάλυπτα να υπονομεύσει τον αγώνα τους και να υπηρετήσει όσο πιο πιστά μπορεί την πολιτική της ΝΔ που τον στηρίζει και τα συμφέροντα των εργοδοτών. Στο τέλος όμως, κάτω από τη γενική κατακραυγή, αναγκάστηκε να γίνει άφαντος και βέβαια να ακυρώσει τη σύσκεψη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα(2012-03-28 00:00:00.0)
«Είμαστε και εμείς η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος»(2011-12-16 00:00:00.0)
Η πλαγιά με τις παράγκες που έγινε πόλη(2002-10-06 00:00:00.0)
Δεν το βάζουν κάτω(2002-09-20 00:00:00.0)
"Γροθιά" στη διαλυτική πολιτική(1999-07-28 00:00:00.0)
Διάβημα για τη Ζώνη(1998-06-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ