Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΣΕ ΒΟΛΟΥ
Καταργούν 22 θέσεις εργασίας

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ

Σοβαρές επιπτώσεις για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του ΟΣΕ στο Βόλο, αλλά και την ασφάλεια των εργαζομένων, επιφέρει η απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού να εφαρμόσει το νέο ωράριο εργασίας. Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην κοινωνία της Μαγνησίας και ιδιαίτερα στους εργαζόμενους του ΟΣΕ, καθώς στο σταθμό του Βόλου καταργούνται 22 θέσεις εργασίας.

Το θέμα έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας, ζητώντας από την κυβέρνηση την άμεση ανάκληση της απόφασης της διεύθυνσης του ΟΣΕ.

Σε Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών, οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι η εφαρμογή του νέου ωραρίου εργασίας στον ΟΣΕ Βόλου έχει ως συνέπεια την κατάργηση 14 βαρδιών στις υπηρεσίες του Οργανισμού, που αντιστοιχούν σε 22 θέσεις εργασίας (εισιτήρια, πληροφορίες, αποσκευές, ομάδες ελιγμών, ιατρικές, επιθεώρηση, φύλακες, φορτωτές, σήμα κάλυψης). Θέσεις βασικές για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του ΟΣΕ, αλλά και την ασφάλεια των εργαζομένων. Η απώλεια των θέσεων αυτών επιφέρει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη του σταθμού Βόλου, τόσο στην επιβατική, όσο και την εμπορευματική κίνηση.

Οπως τονίζεται στην Ερώτηση, παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του ΟΣΕ στο Βόλο, ότι «δε θα θιγεί καμία θέση εργασίας και κανένας εργαζόμενος», με έκπληξη πληροφορήθηκαν οι εργαζόμενοι ότι από τις 24 Γενάρη 2006 τίθεται σε εφαρμογή το νέο ωράριο εργασίας.

Επειδή ο Βόλος με τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας δε σηκώνει και άλλους ανέργους, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης της διεύθυνσης του ΟΣΕ, που θα οδηγήσει στην κατάργηση των παραπάνω θέσεων εργασίας στο σταθμό του Βόλου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ