Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θέλουν να κρυφτούν από τους εργαζόμενους

Ακόμα και στην ψευδολογία, σε βάρος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών - ΑΣΥ (συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ) καταφεύγει η παράταξη του ΣΥΝ («Πρωτοβουλία Υγειονομικών») στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), προσπαθώντας να κρύψει τις πομπές της για την... πλάτη που έβαλε στην κυβέρνηση, προκειμένου να περάσουν τα σχέδιά της για την άλωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των υγειονομικών. Σ' αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και το σχόλιο που δημοσιεύτηκε χτες στην «Αυγή», με αφορμή το οποίο η ΑΣΥ σημειώνει σε δήλωσή της:

«

Σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε από την προσπάθεια της κυβέρνησης για αλλαγή του ασφαλιστικού καθεστώτος των υγειονομικών, ο συνδυασμός "Πρωτοβουλία Υγειονομικών" του ΣΥΝ καταφεύγει στην ψευδολογία (σχόλια εφημερίδας "Αυγής" 2/2/06) σαν μέσο για την απόκρυψη των ευθυνών του και των ευθυνών της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ.

Πώς έχει το πρόβλημα: Η κυβέρνηση αμφισβήτησε τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα των υγειονομικών και έθεσε το ζήτημα της επιλογής ασφαλιστικού φορέα με στόχο να οδηγήσει μεγάλο αριθμό υγειονομικών στο ΙΚΑ. Η παράταξη ΑΣΥ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αντέδρασαν άμεσα, καταδίκασαν την κυβερνητική πολιτική και έθεσαν θέμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων τονίζοντας ότι απορρίπτουν κάθε ρύθμιση που οδηγεί στην αφαίρεση ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα προειδοποίησαν τους εργαζόμενους ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να οδηγήσει μεγάλο αριθμό εργαζομένων στο ΙΚΑ και αποκάλυψαν ότι οι δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Π. Δούκα δεν αποτελούν εγγύηση και πρέπει να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις για οριστική λύση του προβλήματος.

Τι έκανε η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ και η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΝ; Απέκρυψαν από τους εργαζόμενους ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να οδηγήσει μεγάλο αριθμό υγειονομικών στο ΙΚΑ, μίλησαν απλουστευτικά για κυβερνητική αναδίπλωση, στήριξαν και εξωράισαν τις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Π. Δούκα, που καλλιεργούσαν τον εφησυχασμό και ανέστειλαν την κινητοποίηση - στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ, που είχε εξαγγελθεί για την Τετάρτη 1 Φλεβάρη.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αντιμετώπισαν το πρόβλημα με ευθύνη υποστηρίζοντας τη διεκδίκηση μιας συνολικής λύσης, την αποτροπή αλλαγής ασφαλιστικού φορέα και κατάργησης δικαιωμάτων, ενώ η παράταξη του ΣΥΝ καλλιέργησε συγχύσεις και επιδόθηκε σε έναν επικίνδυνο τυχοδιωκτισμό που διευκολύνει τα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης».

«Ο κατήφορος δεν έχει τέρμα. Η εμπάθεια τυφλώνει και το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Οι εργαζόμενοι θα βγάλουν συμπεράσματα», τονίζει η ΑΣΥ και καλεί τους εργαζόμενους: «Να απαιτήσουν άμεση συνολική λύση του προβλήματος, να μην αποδεχτούν την αλλαγή ασφαλιστικού φορέα και κατάργηση δικαιωμάτων, να διεκδικήσουν τη διεύρυνσή τους. Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι η πάλη για τα συμφέροντα των εργαζομένων συμβαδίζει με την αναγκαιότητα αλλαγής του συσχετισμού δύναμης και καταδίκης του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, που στηρίζει πολλά χρόνια την πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας και την ανατροπή εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ