Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Πάλι στους δρόμους

Πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις αύριο σε όλη τη χώρα

Σε νέα πανελλαδική κινητοποίηση προχωρούν οι συνταξιούχοι αύριο Τετάρτη, διεκδικώντας την άμεση ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων τους, αλλά και την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Με απόφαση των Ομοσπονδιών Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - Δημοσίου, διοργανώνονται συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

«Να μη λείψει κανείς», καλούν με κοινή τους ανακοίνωση οι Ομοσπονδίες και τονίζουν πως μπροστά στον εμπαιγμό της κυβέρνησης, οι συνταξιούχοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να βγουν ξανά στους δρόμους.

Οπως σημειώνουν, εξαιτίας των πολιτικών λιτότητας τα τελευταία χρόνια οι συντάξεις έχασαν 25% της αγοραστικής τους δύναμης. Η κυβέρνηση - επισημαίνουν - με το νέο προϋπολογισμό κάνει και πάλι σοβαρές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, ενώ ετοιμάζει το μεγάλο ασφαλιστικό πακέτο που θα δώσει τη χαριστική βολή στην κοινωνική ασφάλιση. Καταλήγοντας, τονίζουν πως «θα πάμε στη Βουλή πριν τη συζήτηση του προϋπολογισμού, να δούμε τα κόμματα και να απαιτήσουμε να πάρουν θέση και να υποστηρίξουν τα δίκαια αιτήματά μας».

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στις 10π.μ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. « Θα συνεχίσουμε τους αγώνες, μέχρι να δικαιωθούμε», τόνισαν οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Συνταξιούχων Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χτες. Χαρακτήρισαν το νέο κρατικό προϋπολογισμό αντιαναπτυξιακό, αντιλαϊκό και αντισυνταξιουχικό και δήλωσαν πως οι συνταξιούχοι θα συμμετέχουν και στην πανεργατική συγκέντρωση την Πέμπτη που διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

Αγωνιστικό προσκλητήριο απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Σωματείων Καβάλας, που διοργανώνει πανσυνταξιουχική συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, « για να ενώσουμε - τονίζει - τις φωνές με όλους τους συνταξιούχους της χώρας και να απαιτήσουμε άμεση λύση των χρόνιων σοβαρών προβλημάτων μας».

Τα Συνταξιουχικά Σωματεία ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ Αγρινίου, πραγματοποίησαν σύσκεψη, όπου και εγκρίθηκε το διεκδικητικό πλαίσιο. Ειδικότερα διεκδικούν, επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων με τα 20 ημερομίσθια ανειδίκευτου, έκτακτη οικονομική ενίσχυση 150.000 δρχ. κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ