Κυριακή 29 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι συνέπειες της «απελευθέρωσης»

Την περίοδο 2000-2003 διπλασιάστηκαν οι βλάβες στις μονάδες παραγωγής, οι διακοπές στο δίκτυο χαμηλής τάσης αυξήθηκαν κατά 24%, ενώ ο μέσος χρόνος εξυπηρέτησης πελατών για όλα τα είδη παροχών αυξήθηκε από 9% έως 47%. Επίσης, το ποσοστό συντήρησης των υποσταθμών διανομής, από 11,88% το 2000, μειώθηκε στο 8,06% το 2003, που σημαίνει ότι ένας υποσταθμός συντηρείται κάθε 12 και πλέον χρόνια.

Τα παραπάνω αποτελούν ορισμένα απ' όσα αναφέρει ο πρώην διοικητής της ΔΕΗ, Γ. Παλαιοκρασάς, σε επιστολή, που είχε στείλει το Νοέμβρη του 2004 στον υπουργό Ανάπτυξης και έφερε στη δημοσιότητα ο ρ/σ «Σκάι». Και είναι υπεραρκετά, για να αποδείξουν την εγκληματική τακτική της παντελούς έλλειψης συντήρησης στο δίκτυο διανομής της ΔΕΗ, που εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια. Μια τακτική, η οποία ήταν και είναι συστατικό στοιχείο της προωθούμενης την ίδια χρονική περίοδο πολιτικής «απελευθέρωσης» της Ενέργειας, της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της εισόδου της στο Χρηματιστήριο, του ολοκληρωτικού περάσματος της λειτουργίας της στους ιδιωτικοοικονομικούς κανόνες της αγοράς, της αυξανόμενης συνεχώς χρήσης των «φτηνών» υπεργολαβιών, της μείωσης του μόνιμου προσωπικού, της μεγιστοποίησης των κερδών, κλπ., κλπ.

Αυτή είναι η αλήθεια κι ας ρίχνουν τις ευθύνες των προβλημάτων οι αρμόδιοι τη μια στο ψύχος, την άλλη στη ζέστη και την τρίτη στον ...κακό μας τον καιρό...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ