Κυριακή 29 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΣΥ
Αγωνιστικό προσκλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Οι επιπτώσεις της νέας ΚΑΠ δε σταματούν μόνο στην αγροτιά

Για την αγωνιστική συμμετοχή τους, στις 2 Φλεβάρη, στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης προετοιμάζονται οι μικρομεσαίοι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

Οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, μέλη της ΠΑΣΥ, που δραστηριοποιούνται στις περιοχές όλο αυτό το διάστημα, παίρνουν μια σειρά πρωτοβουλίες ενημέρωσης του αγροτικού κόσμου, με συσκέψεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες και άλλες δραστηριότητες στα χωριά και στους δήμους, με διανομή ενημερωτικού υλικού, ενώ ναυλώνονται και λεωφορεία για τη μετάβασή τους στη Θεσσαλονίκη.

Στις προκηρύξεις - κάλεσμα συμμετοχής στις νέες κινητοποιήσεις οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων αναφέρονται στην εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, επισημαίνοντας ότι «οδηγεί τους μικρομεσαίους αγρότες στο ξεκλήρισμα και συγκεντρώνει τη γη και την παραγωγή σε λίγους», υπογραμμίζοντας ότι «τα επόμενα χρόνια θα επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία». Σημειώνουν, επίσης, ότι το συνεπές αγροτικό κίνημα «από χρόνια προειδοποιούσε και οργάνωνε αγώνες για να μην περάσουν τα μέτρα που είναι καταστροφικά για τη μικρομεσαία αγροτιά,» προσθέτοντας ότι «σήμερα που έχει γίνει φανερό και ομολογούν και οι ίδιοι που προωθούσαν τα αντιαγροτικά - αντιλαϊκά μέτρα ότι έρχεται το τέλος της μικρομεσαίας αγροτιάς, πρέπει ο καθένας να βγάλει και τα συμπεράσματα για φίλους και εχθρούς».

Και τονίζουν ότι «αυτή η πολιτική που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2003 και της ΝΔ το 2004 και οδηγούν τους αγρότες στο ξεκλήρισμα και τους εμποροβιομήχανους σε ακόμα μεγαλύτερα κέρδη εις βάρος αγροτών και καταναλωτών, καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες να την αντιπαλέψουμε και να την ανατρέψουμε». Επισημαίνοντας, δε, την αναγκαιότητα κοινής πάλης της μικρομεσαίας αγροτιάς, με τους εργαζόμενους και τ' άλλα λαϊκά στρώματα, σημειώνεται ότι «οι επιπτώσεις δε σταματούν στους αγρότες, αλλά "αγκαλιάζουν" όλα τα κοινωνικά στρώματα, τους επαγγελματοβιοτέχνες, επαγγελματίες, νέους, άνεργους, γι' αυτό από κοινού πρέπει να δώσουμε τον αγώνα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η προοπτική στους αγώνες!(2008-11-30 00:00:00.0)
Αγωνιστικά στις 23 του Μάρτη(2008-03-15 00:00:00.0)
Προετοιμάζονται για τις νέες κινητοποιήσεις(2005-11-09 00:00:00.0)
Στον αγώνα για να μην ξαναγίνουν κολίγοι!(2003-03-04 00:00:00.0)
Ξεκινούν στις 19 του Γενάρη(1999-12-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ