Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Προετοιμάζονται για τις νέες κινητοποιήσεις

ICON

Για την οργάνωση των νέων κινητοποιήσεων κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζει πιστά η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζονται οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, μέλη της ΠΑΣΥ, σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα, που πήραν σχετικές αποφάσεις. Ταυτόχρονα, απευθύνουν κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες της Θεσσαλίας, να συμμετέχουν στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, το ερχόμενο Σάββατο, στην Αθήνα, επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη κοινής πάλης κατά της εφαρμοζόμενης αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, με τους εργαζόμενους και τ' άλλα λαϊκά στρώματα.

Στο στόχαστρο των αγροτικών κινητοποιήσεων θα βρεθεί η νέα ΚΑΠ της ΕΕ, που θα πολλαπλασιάσει και θα εντείνει τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών, επιταχύνοντας το ξεκλήρισμά τους. Επίσης, θα τεθούν οι διεκδικήσεις του συνεπούς αγροτικού κινήματος για την επίλυση των άμεσων προβλημάτων που και, φέτος, αντιμετωπίζει το σύνολο, σχεδόν, των αγροτικών προϊόντων.

Στην Καρδίτσα, η διοίκηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, (ΕΟΑΣΝΚ), που αποφάσισε τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, στις 30 Νοέμβρη, στην πλατεία Δικαστηρίων, συγκαλεί σήμερα, στις 11 π.μ., στα γραφεία της, σύσκεψη εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων και αγροτών για τον καλύτερο συντονισμό της αγωνιστικής δράσης, ενώ ξεκινά πρόγραμμα περιοδειών και εξορμήσεων ενημέρωσης στα χωριά του νομού. Η ανάγκη ανάπτυξης δυναμικών αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, επισημάνθηκε σε αγροτική σύσκεψη που συγκάλεσε η ΕΟΑΣΝΚ στους Σοφάδες.

Στη Λάρισα, την Τρίτη 15 Νοέμβρη ξεκινούν από τα Φάρσαλα οι επαρχιακές συσκέψεις που αποφάσισε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού κι ανάλογες θα γίνουν στη συνέχεια σε Αγιά, Τύρναβο και Ελασσόνα.

Υπενθυμίζουμε ότι και στα Τρίκαλα, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η ΑΝΟΙΞΗ», αποφάσισε τη διοργάνωση κινητοποίησης, στις 28 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ