Πέμπτη 20 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΥ
Στους δρόμους του μέλλοντος και της προοπτικής!

Κλιμακώνονται οι προετοιμασίες για την 31η του Γενάρη

Eurokinissi

Θέτοντας ως στόχο την εξασφάλιση της μαζικής και δυναμικής συμμετοχής των μικρομεσαίων αγροτών στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΑΣΥ, στις 31 Γενάρη, καθώς και τη συστράτευση στον αγώνα των άλλων λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού, τα στελέχη του συνεπούς αγροτικού κινήματος εντείνουν τις προετοιμασίες τους, ώστε να φτάσει παντού το αγωνιστικό κάλεσμα.

Στη Θεσσαλία, για την επιτυχία της κινητοποίησης, οι Νομαρχιακές Γραμματείες της ΠΑΣΥ οργανώνουν καθημερινά εξορμήσεις ενημέρωσης στα χωριά της περιοχής και παίρνουν μια σειρά άλλες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή. Ταυτόχρονα, και οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων που ανήκουν στην ΠΑΣΥ, διοργανώνουν συσκέψεις και ενημερωτικές συγκεντρώσεις.

Σε μεγάλη αγροτική σύσκεψη, που συγκάλεσε χτες στην Καρδίτσα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού, (ΕΟΑΣΝΚ) και συμμετείχαν εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων κι αγρότες, από διάφορους πολιτικούς χώρους, συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα και αποφασίστηκε να βγουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών την Τρίτη, 25 του μήνα. Οπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη, οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν πρέπει και δεν πρόκειται να κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω από το ενωτικό διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΑΣΥ. Στη χτεσινή σύσκεψη της ΕΟΑΣΝΚ παραβρέθηκε και ο Νομάρχης Καρδίτσας Β. Αναγνωστόπουλος.


Eurokinissi

Οι προετοιμασίες εντείνονται και στο νομό Λάρισας, ενόψει της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΠΑΣΥ. Χτες, σε συνέντευξη Τύπου, η διοίκηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, (ΕΟΑΣΝΛ), κάλεσε τους μικρομεσαίους αγρότες του νομού να βγουν όλοι στους δρόμους του αγώνα, τη Δευτέρα 31 Γενάρη. Στα πλαίσια των προετοιμασιών, χτες, πραγματοποιήθηκε επαρχιακή σύσκεψη στον Τύρναβο, ενώ ανάλογες συσκέψεις γίνονται σήμερα στην Αγιά, την Τρίτη, 25 Γενάρη, στα Φάρσαλα κι ακολουθούν η Ελασσόνα, ο Πλατύκαμπος κ.ά.

Χτες, επίσης, έγινε μεγάλη συγκέντρωση καπνοπαραγωγών στην Ελασσόνα, οι οποίοι, μεταξύ των άλλων, απαίτησαν την άμεση καταβολή αποζημιώσεων για τις καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από ιό που τις προσέβαλε το περασμένο καλοκαίρι. Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Β. Κατής, μέλος της διοίκησης της ΕΟΑΣΝΛ, τόνισε ότι και οι καπνοπαραγωγοί πρέπει να δώσουν δυναμικά το «παρών» τους στην κινητοποίηση της 31ης Γενάρη, καθώς η τραγική κατάσταση που βιώνουν είναι αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης αντιαγροτικής πολιτικής, η οποία δημιουργεί, οξύνει και πολλαπλασιάζει τα προβλήματα για το σύνολο των αγροτικών προϊόντων.

Ενημερωτικές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε έδρες των δήμων του νομού Τρικάλων: Αύριο Παρασκευή, σε Φαρκαδόνα, Βαλτινό και Παλαιόπυργο, τη Δευτέρα, 24 του μήνα, σε Ταξιάρχες, Ρίζωμα, Φήκη, την Τρίτη 25 Γενάρη, στο Μικρό Κεφαλόβρυσο και την Πέμπτη 27 του μήνα στα Μεγάλα Καλύβια.

Ταυτόχρονα, για το πώς θα εκφραστεί έμπρακτα η συμπαράσταση και συμπαράταξη στον αγώνα της αγροτιάς, των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων του χωριού και της πόλης, πραγματοποιούνται συσκέψεις φορέων σήμερα, στα Τρίκαλα, στις 6:30 μ.μ., στα γραφεία της Ενωσης Συνεταιρισμών την Παρασκευή στην Καρδίτσα, στις 6 μ.μ. στο δημαρχείο της πόλης και στη Λάρισα, την Κυριακή, 23 Γενάρη, στα Τέμπη.

Συσπειρωθείτε στην ΠΑΣΥ!

Η Γραμματεία Λάρισας της ΠΑΣΥ, με ανακοίνωσή της, που μοιράζεται κατά τις εξορμήσεις και περιοδείες στα χωριά του νομού επισημαίνει, πως μόνο «ο δρόμος του μαζικού ενωτικού και σωστά προσανατολισμένου αγώνα μπορεί να δώσει λύσεις τόσο στα άμεσα, όσο και στα μακροπρόθεσμα προβλήματα. Και απευθυνόμενη στους αγρότες και τις αγρότισσες του νομού υπογραμμίζει: «Η ΠΑΣΥ σε καλεί να βγεις στο δρόμο του αγώνα, τη Δευτέρα 31 Γενάρη, διεκδικώντας λύσεις τόσο στα άμεσα προβλήματά σου όσο και στο ίδιο σου το μέλλον που απειλείται με εξαφάνιση. Τα προβλήματά σου τα γνωρίζεις, γιατί καθημερινά ζεις στο πετσί σου το άγχος της επιβίωσης και της δυνατότητας να σταθείς στη γη, που καλλιεργείς και παράγεις. Οι νέοι κυβερνώντες, που πολλά σου έταξαν, προκειμένου να τους δώσεις την ψήφο, αποδείχτηκαν πολύ σύντομα το ίδιο και χειρότεροι από τους προηγούμενους».

Αφού, δε, τονίζει πως «αυτές οι εξελίξεις δεν ήρθαν τυχαία, αλλά ως συνέπεια των πολιτικών που ακολουθήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια», σημειώνει πως «γι' αυτό είναι τουλάχιστον πολιτική δημαγωγία η τακτική τόσο της κυβέρνησης όσο και του ΠΑΣΟΚ να επικεντρώσουν το όλο αγροτικό πρόβλημα μόνο σε ένα προϊόν, στο βαμβάκι και μάλιστα μόνο σε ένα πρόβλημα αυτού του προϊόντος που είναι οι αδιάθετες ποσότητες».

«Δυστυχώς - συνεχίζει - άσχημο ρόλο σ' αυτήν την υπόθεση έπαιξαν και παίζουν αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ που, αξιοποιώντας την ιδιότητά τους ως τέως "μπλοκατζήδες", πρωτοστάτησαν στην παγίδευση μέρους των αγροτών σε τέτοια αιτήματα, δίνοντας έτσι λαβή και τροφή στους εχθρούς και συκοφάντες του αγροτικού κινήματος, να προωθήσουν το "διαίρει και βασίλευε" πανελλαδικά».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Λάρισας της ΠΑΣΥ επισημαίνει: «Μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη της μαζικής συσπείρωσης της αγροτιάς στην ΠΑΣΥ. Τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς δεν "παίζονται" στις λογικές της συμβατότητας των νόμων και των κανονισμών της ΕΕ, αλλά διεκδικούνται στο πεδίο των ταξικών αγώνων και της σύγκρουσης μ' αυτές τις πολιτικές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ