Τρίτη 3 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΠΑΤΡΑΣ
Δηλώνουμε ανυπακοή

«Τα ηγετικά επιτελεία του ιμπεριαλισμού, έχοντας πλήρη συνείδηση των αδιεξόδων του συστήματός του και της απόλυτης χειροτέρευσης της κατάστασης των λαών, που συνεπάγεται η πολιτική τους, προετοιμάζονται ενάντια στις δυνάμεις που αμφισβητούν την παντοδυναμία τους και την πολιτική τους, πριν απ' όλα ενάντια στους κομμουνιστές και τη δράση τους». Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Περιοχής Πάτρας. Η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Πριν λίγες μέρες η Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης αποφάσισε να φέρει προς ψήφιση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου ένα σχέδιο απόφασης με τίτλο: "Για την ανάγκη διεθνούς καταδίκης των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων".

Μέσω αυτής της απόφασης επιχειρείται η καταδίκη της δράσης του κομμουνιστικού κινήματος, η δράση των λαϊκών κινημάτων τις προηγούμενες δεκαετίες, η κατασυκοφάντηση του αγώνα των κομμουνιστών και κάθε προοδευτικού ανθρώπου, το ξαναγράψιμο της ιστορίας, η ποινικοποίηση και απαγόρευση κάθε σημερινής και αυριανής δραστηριότητας ενάντια στους εκμεταλλευτές.

Δεν πρόκειται για ζήτημα που αφορά στενά τα κομμουνιστικά κόμματα, αλλά είναι ζήτημα που αφορά πρώτα απ' όλα την εργατική τάξη και το συνδικαλιστικό κίνημα και αυτό γιατί:

Στόχος τους είναι να υποχρεώσουν σε υποταγή όσους δεν έχουν σκύψει το κεφάλι στα σχέδια του ιμπεριαλισμού.

Να υποχρεώσουν όσα κόμματα δεν προσκυνούν τη μονοκρατορία του κεφαλαίου να την αναγνωρίσουν.

Οσοι συνεχίζουν να είναι ανυπάκουοι, να θεωρούνται παράνομοι και εχθροί της κοινωνίας, άρα να έχουν ανάλογη μεταχείριση.

Να δυναμώσουν την τρομοκρατία ενάντια στο λαϊκό κίνημα, στους πρωτοπόρους συνδικαλιστές, να σταματήσουν κάθε φωνή αντίστασης, διαμαρτυρίας, ανυπακοής.

Να βγάλουν στην παρανομία και να φυλακίσουν κάθε κίνημα που αμφισβητεί την κυριαρχία του κεφαλαίου, κάθε κίνημα που παλεύει για την ανατροπή της βαρβαρότητας του κεφαλαίου.

Η εργατική τάξη της Ελλάδας γνωρίζει καλά και είναι νωπά στη μνήμη της τα πιο μαύρα χρόνια, όπου, όποτε το ΚΚΕ ήταν στην παρανομία, παράλληλα ήταν παράνομο και το ταξικό, διεκδικητικό, εργατικό κίνημα.

Προειδοποιούμε και δηλώνουμε ανυπακοή στα κηρύγματα του ιμπεριαλισμού.

Στο χρηματιστήριο αξιών του κεφαλαίου δεν πρόκειται να καταθέσουμε την ιστορία της τάξης μας, τους ήρωες της παγκόσμιας εργατικής τάξης, τους λαϊκούς ήρωες που ξεπήδησαν στην πάλη με τον ιμπεριαλισμό.

Δεν πρόκειται να καταθέσουμε τις ιδέες μας, δεν πρόκειται ούτε στιγμή να ταλαντευτούμε από τη νομοτελειακή πεποίθηση ότι η εργατική τάξη θ' αποκτήσει την εξουσία της, ανεξάρτητα από τα εμπόδια που βάζει το σύστημα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ