Τρίτη 3 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Σφοδρότατες αντιδράσεις ενάντια στο έκτρωμα

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντάται την Πέμπτη η Αλ. Παπαρήγα

Σφοδρότατες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το αντικομμουνιστικό μνημόνιο που προωθείται προς έγκριση στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Το βαθιά αντιδραστικό περιεχόμενό του βάλλει κατά της ιστορικής αλήθειας με ανυπόστατες συκοφαντίες εναντίον του σοσιαλισμού που γνώρισε η ανθρωπότητα και εξίσωσή του με το φασισμό-ναζισμό, ξεσηκώνει θύελλα διαμαρτυριών από παράγοντες της πολιτικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, από συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς. Δεκάδες είναι οι δηλώσεις προσωπικοτήτων και φορέων - ο «Ρ» συνεχίζει και σήμερα τη δημοσίευσή τους - με τις οποίες τάσσονται κατά του μνημονίου και ζητούν την απόσυρσή του, αναγνωρίζοντας την επικινδυνότητα των εκτιμήσεων που εισάγει και τη σαθρότητά τους.

Συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, θα έχει την ερχόμενη Πέμπτη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, στις 12 το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά με τις θέσεις του Κόμματος για το αντικομμουνιστικό μνημόνιο που προωθείται προς ψήφιση στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Υπενθυμίζουμε ότι τη συνάντηση έχει ζητήσει το ΚΚΕ στο πλαίσιο των δράσεων κατά του μνημονίου, όπως επίσης συνάντηση έχει ζητηθεί και από τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή.

Στη Θεσσαλονίκη

Συναντήσεις με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό, και τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, πραγματοποίησαν χτες αντιπροσωπείες της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της δραστηριότητας που αναπτύσσεται με στόχο την ενημέρωση των πολιτικών και κοινωνικών φορέων, των μαζικών και εργατικών οργανώσεων, για το αντικομμουνιστικό μνημόνιο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν, επίσης, ο Αγγελος Τζέκης, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, ο Χρίστος Κόφφας, μέλος της ΚΕ, και ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Στη συζήτηση τόσο με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, όσο και με τον υφυπουργό Αθλητισμού ανταλλάχτηκαν απόψεις γύρω από το περιεχόμενο του αντικομμουνιστικού μνημονίου που πρόκειται να συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της ΕΕ και εκφράστηκε κατ' αρχήν συμφωνία ως προς την αντίδραση που πρέπει να εκφραστεί απέναντι σ' αυτού του είδους τις ενέργειες, που μας επιστρέφουν σε ψυχροπολεμικές περιόδους.

Ο νομάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, τόνισε ότι ο ίδιος προσωπικά καταδικάζει τέτοιου είδους λογικές που μας πηγαίνουν δεκαετίες πίσω και δεσμεύτηκε ότι στην πρώτη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου θα θέσει το θέμα προς συζήτηση, ώστε να εκφραστεί συλλογικά η καταδίκη του μνημονίου.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, δήλωσε ότι τέτοιες λογικές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, ιδιαίτερα στη χώρα μας. Υπάρχει πλούσια εμπειρία, σημείωσε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε: «Μπορεί να διαφωνείς με κάποια άποψη αλλά δεν μπορείς να τη διαγράφεις, να την απαγορεύεις».

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Κόμματος ενάντια στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο, αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ θα συναντηθεί την Πέμπτη 5 του Γενάρη με τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στη Θεσσαλία

Την ανάγκη έμπρακτης καταδίκης του αντικομμουνιστικού μνημονίου επισήμαναν εκπρόσωποι της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ στα πλαίσια της συνάντησης που είχαν με τον νομάρχη Τρικάλων, Ηλ. Βλαχογιάννη.

Να καταδικαστεί το αντικομμουνιστικό μνημόνιο και ν' απαιτηθεί η απόσυρσή του υπογράμμισαν και τα μέλη αντιπροσωπείας της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, που με επικεφαλής τον Ν. Γκατζή, βουλευτή του Κόμματος, συναντήθηκε με τη διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου στο νομό. Ανάλογη συνάντηση έγινε και με το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ