Τρίτη 3 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Καλή χρονιά!

Οι ευχές που συνήθως ανταλλάσσουμε σε κάθε αλλαγή του χρόνου δεν αρκούν για να μετατρέψουν τον καινούριο σε έναν καλύτερο χρόνο για την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Η αισιοδοξία των ημερών έχει πρακτικό νόημα όταν στηρίζεται σε απόφαση από μέρους των λαϊκών δυνάμεων να σταθούν αγωνιστικά, να διεκδικήσουν απαιτητικά μέτρα υπέρ των σύγχρονων αναγκών τους. Το 2006 μπορεί να γίνει μια καλύτερη χρονιά για το λαό στο βαθμό που θα σηματοδοτήσει την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ του λαϊκού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος σε όλα τα επίπεδα.

Τα αντιλαϊκά μέτρα που πάρθηκαν το 2005 από την κυβέρνηση της ΝΔ, τις δυνάμεις του κεφαλαίου στο σύνολό τους, αποτελούν τις βάσεις για ακόμα σφοδρότερη επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα. Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν με ευχές, οφείλουν να αντιτάξουν την αποφασιστική οργανωμένη πάλη τους, να ενωθούν σε ένα ισχυρό λαϊκό μέτωπο που θα διεκδικήσει και θα αποσπάσει όσα τους ανήκουν.

Συν Αθηνά, λοιπόν, και χείρα κίνει. Ο νέος χρόνος θα είναι σίγουρα καλύτερος, αν είναι χρόνος απεγκλωβισμού πλατιών λαϊκών στρωμάτων από τα κόμματα του ευρωμονοδρόμου, από τα ιδεολογήματα της πλουτοκρατίας, από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της συναίνεσης και της υποταγής. Πόσο μάλλον που αυτός ο χρόνος δίνει και την αφορμή. Οι επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές αποτελούν χρυσή ευκαιρία για να εκφραστεί ο απεγκλωβισμός από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με ριζική αποδυνάμωσή τους, βήμα που θα ολοκληρωθεί αν συνοδευτεί με την αποφασιστική ενίσχυση των συνδυασμών μάχης, αγωνιστικής συνεργασίας, που στηρίζει το ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα.

Ο λαός, η εργατική τάξη της χώρας μας έχουν τη δύναμη να κάνουν τις ευχές τους πραγματικότητα. Με συσπείρωση και πάλη. Θα έχουν σίγουρα στο πλάι τους το ΚΚΕ, που δεσμεύεται πιο αποφασιστικά, πιο αποτελεσματικά να δώσει τη μάχη για τα συμφέροντά τους. Δικό τους συμφέρον είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ στην κάλπη και όχι μόνο. Εκφραση στήριξής του αποτελεί σήμερα και η εναντίωση με το κατάπτυστο Αντικομμουνιστικό Μνημόνιο που προωθείται προς ψήφιση στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Εναντίωση όχι μόνο γιατί επιχειρείται να πληγεί ο σοσιαλισμός που γνώρισε η ανθρωπότητα και τα κομμουνιστικά κόμματα που στέκονται όρθια, αλλά γιατί στόχος στην πραγματικότητα είναι οι ίδιοι οι λαοί και τα κινήματά τους, κυρίως όσα αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική, στην καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Καλή χρονιά, λοιπόν. Και θα είναι με ισχυρή λαϊκή πάλη, με ισχυρό μέτωπο λαϊκό, με ισχυρό ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ