Τρίτη 3 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ευχετήρια...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ...τα γνωστά. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Κομισιόν αναμένεται να ζητήσει από την Ελλάδα να προχωρήσει σύντομα στην επιβολή ακόμη μεγαλύτερων αυξήσεων στη φορολογία των λαϊκών στρωμάτων, δραστικότερο περιορισμό των ...αυξήσεων στους μισθούς και ταχύτερες ιδιωτικοποιήσεις.

Βλέπετε, και τα έσοδά της θέλει να σιγουρέψει, και τις πολιτικές επιλογές, που έχουν κεντρικά αποφασιστεί, να διασφαλίσει ότι θα εφαρμοστούν. Ακόμη και οι όποιες αποκλίσεις στον τρόπο υλοποίησης, φαίνεται πως απαγορεύονται.

Οχι πως έχει καμία αμφιβολία για την «πίστη» και την «προσήλωση» των εγχώριων κυβερνώντων, αλλά μάλλον στις Βρυξέλλες νιώθουν πιο άνετα όταν ακολουθείται επακριβώς η δική τους μεθοδολογία. Και οι προβλέψεις της ΝΔ δεν τους πείθουν για τίποτε.

ΚΙ ΕΝΩ ΑΥΤΑ προετοιμάζονται, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, θυμήθηκε να μας στείλει ...συγχαρητήριο μήνυμα για την επέτειο των 25 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Μάλιστα, αναφέρει ότι η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια έχει να επιδείξει μια «άνευ προηγουμένου ανάπτυξη», που προφανώς -σύμφωνα με τον Μπαρόζο - οφείλεται στην ΕΕ. Αν με τη φράση αυτή, ο πρόεδρος εννοεί τη λιτότητα και την ανεργία - γιατί ο μισθωτός μόνο αυτή την «ανάπτυξη» γνώρισε - τότε κατανοούμε πώς αντιλαμβάνεται την πρόοδο μιας χώρας.

Πάντως, ξέραμε και μόνοι μας οι Ελληνες να ...ξηλωθούμε, αν το επιθυμούσαμε. Δε χρειαζόμασταν ευρωπαϊκή καθοδήγηση. Εκτός αυτού, κακώς έστειλε το μήνυμα στον ελληνικό λαό. Μάλλον έχει μάθει τη νεότερη ελληνική ιστορία από ...κακές πηγές.

Πρέπει να του θυμίσουμε ότι οι πολίτες αυτής της χώρας ουδέποτε ρωτήθηκαν γι' αυτή την επιλογή. Ούτε πριν 25 χρόνια που εντάχθηκε η Ελλάδα στην ΕΟΚ, ούτε για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, ούτε για το «ευρωσύνταγμα».


Γρηγοριάδης Κώστας

Το πώς έγινε και έχει αναγορευτεί η ένταξη σε ...μέγα ζητούμενο των Ελλήνων, μάλλον πρέπει να ρωτηθούν γι' αυτό οι πολιτικές δυνάμεις που συνέπραξαν και στήριξαν την επιλογή αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ