Πέμπτη 29 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Ιστορικό χρέος κάθε συνδικάτου ο φραγμός στην αντικομμουνιστική εκστρατεία

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει τα παρακάτω:

«H επικείμενη συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης του αντικομμουνιστικού μνημονίου θέτει όλους ενώπιον σοβαρών ζητημάτων συνείδησης, ανεξάρτητα από τις πολιτικοϊδεολογικές πεποιθήσεις και τις εκτιμήσεις του καθενός. Η προσπάθεια εξομοίωσης του κομμουνισμού με το ναζισμό αποτελεί πρόκληση προς την ιστορική μνήμη.

Η προώθηση αντικομμουνιστικών μέτρων δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές και άλλους αριστερούς πολίτες. Η νέα αντικομμουνιστική εκστρατεία προμηνύει κλιμάκωση της επίθεσης κατά των εργαζομένων, του δικαιώματος κάθε λαού να αποφασίζει για την τύχη του. Δεν πρέπει να λησμονούμε τα ιστορικά διδάγματα του παρελθόντος.

Οι αντικομμουνιστικοί νόμοι και οι διώξεις περιέλαβαν σταδιακά κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο, κάθε πατριώτη. Προετοίμασαν το έδαφος σκληρών, απάνθρωπων, αντιλαϊκών πολιτικών, βάρβαρων πολέμων για την καταλήστευση του μόχθου και του πλούτου των λαών, σήμαναν την έλευση του φασισμού και άλλων αυταρχικών καθεστώτων. Ανάλογες επιδιώξεις φαίνεται πως υπάρχουν και σήμερα στη λογική της περαιτέρω εμπέδωσης της "νέας τάξης πραγμάτων".

Οι λαοί της Ευρώπης έχουν πλούσια, μα και οδυνηρή εμπειρία. Εδωσαν εκατομμύρια νεκρούς για την απόκρουση του ναζισμού και φασισμού. Δε θα επιτρέψουν τη νεκρανάσταση τέτοιων ή παρόμοιων αντιδραστικών πρακτικών. Εμπνευσμένοι από τους μεγάλους αγώνες του παρελθόντος θα σαρώσουν κάθε τέτοια προσπάθεια, με όποιο μανδύα και αν επιχειρείται να παρουσιαστεί.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο άνθρωπο, που προσδοκά και παλεύει για μια καλύτερη ζωή, κάθε δημοκράτη και πατριώτη, να αντισταθεί. Τώρα. Αποτελεί ιστορικό χρέος κάθε συνδικάτου και σωματείου να βάλει φραγμό στη σύγχρονη αντικομμουνιστική εκστρατεία που ξεδιπλώνεται.

Απαιτούμε από τα πολιτικά κόμματα, την κυβέρνηση, τους Ελληνες βουλευτές, να μην ξεχάσουν το αίμα που χύθηκε ενάντια στο φασισμό και ναζισμό, αλλά και πρόσφατα ενάντια στην επτάχρονη δικτατορία στη χώρα μας. Εχουν υποχρέωση να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να καταγγείλουν έμπρακτα το κατάπτυστο μνημόνιο και να επιβάλουν την απόσυρσή του.

Καλούμε τα συνδικάτα και σωματεία-μέλη του ΕΚΑ να εκδώσουν ψηφίσματα, δελτία Τύπου καταδίκης του αντικομμουνιστικού μνημονίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ