Πέμπτη 29 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... της υποβάθμισης

Εκεί βεβαίως που η παρέμβαση Αλαβάνου προκάλεσε... ρίγος και σύγκρυο στα θεμέλια της ΕΕ και των ιμπεριαλιστών της Δυτικής Ευρώπης, ήταν η αναφορά του στις επαγγελματικές δραστηριότητες της συζύγου του Βρετανού πρωθυπουργού.

«Θα ήθελα να ζητήσω από την κυβέρνηση - είπε - να κάνει μία παρέμβαση για το απαράδεκτο γεγονός ότι η Τσέρι Μπουθ-Μπλερ, η πρώτη κυρία του Ηνωμένου Βασιλείου, η σύζυγος του Βρετανού πρωθυπουργού, έχει αναλάβει τη νομική κάλυψη Ευρωπαίων υπηκόων, Βρετανών, οι οποίοι έχουν αγοράσει με ευτελείς, ευτελέστατες τιμές, ιδιοκτησίες Ελληνοκυπρίων στην κατεχόμενη Κύπρο».

Κάποιος, ακόμα και στην αίθουσα της Βουλής, μας φάνηκε ότι αναφώνησε «σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου», αλλά δεν είμαστε σίγουροι αν επρόκειτο για βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος ή των κομμάτων που ρέπουν προς... σύστημα ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, με τον έναν ή άλλον τρόπο, ο κύριος πρόεδρος φρόντισε τεχνηέντως να υποβαθμίσει τα ουσιαστικά ζητήματα του προϋπολογισμού. Δηλαδή, το ποιος πληρώνει για να υπάρχουν οι πόροι, ή ποιοι καταβροχθίζουν τα διάφορα κονδύλια του προϋπολογισμού, ή το γεγονός ότι στην πραγματικότητα οι προσπάθειες για επιμέρους και «εξειδικευμένες» συζητήσεις, του στιλ πέντε πάνω - πέντε κάτω, προκαλούν αχλή που κρύβει τον αντιλαϊκό και αντιδραστικό χαρακτήρα του προϋπολογισμού και της κυβερνητικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ