Πέμπτη 29 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η παραλυσία...

Πολλά και διάφορα είπε στην παρέμβασή του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΝ για τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς. Εμείς, σ' αυτή τη φάση, κρατήσαμε δύο πολύ σημαντικές καταγγελίες που διατύπωσε με τις οποίες ...κατακεραύνωσε την οικονομική ολιγαρχία και τους πολιτικούς εκφραστές της. Η πρώτη αφορά τον ίδιο τον τρόπο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό. Είπε, λοιπόν, ο κ. Αλαβάνος:

«Στο θέμα του Προϋπολογισμού υπάρχει μία πολύ μεγάλη αντίφαση. Εχουμε ένα πάρα πολύ σοβαρό έργο, δηλαδή το πώς θα αξιοποιηθούν οι τεράστιοι πόροι σε σχέση με το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν που περιλαμβάνονται στον Προϋπολογισμό και από την άλλη μεριά έχουμε ένα Κοινοβούλιο το οποίο είναι "παράλυτο", είναι "μαγεμένο", δεν μπορεί να κουνήσει τίποτα, δεν μπορεί να μετατοπίσει ένα ευρώ από μία γραμμή του Προϋπολογισμού στην άλλη γραμμή».

Αν αυτό δεν είναι ρήξη και μετωπική σύγκρουση με την άρχουσα τάξη και το κατεστημένο, τότε τι είναι; Γιατί το κύριο, κατά τον πρόεδρο του ΣΥΝ, ώστε να ξεφύγει η Βουλή από την «παραλυσία» είναι να μπορούν οι βουλευτές να κάνουν αλλαγές στα κονδύλια. Να μπορούν, δηλαδή, οι βουλευτές του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος - γιατί αυτοί μπορούν να ψηφίζουν αποφάσεις και τροποποιήσεις - να μεταφέρουν δυο τάλιρα, ή πέντε γρόσια από τον έναν κωδικό σε κάποιον άλλον...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ