Τρίτη 8 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σήμερα η απόφαση για το Σκοπευτήριο

Ολοκληρώθηκε χτες η ακροαματική διαδικασία της δίκης των αγωνιστών που διεκδίκησαν το μνημείο της Αντίστασης στο Σκοπευτήριο Καισαριανής με τον εισαγγελέα να προτείνει την απαλλαγή τους. Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση.

«Κατηγορούμενοι» στη δίκη είναι το δημοτικό συμβούλιο της πόλης (περιόδου 1998-2002), εργαζόμενοι του δήμου και κάτοικοι της Καισαριανής, με την κατηγορία της «φθοράς ξένης περιουσίας». Μηνύτρια είναι η Πανελλήνια Σκοπευτική Εταιρεία (ΠΣΕ). Υπενθυμίζεται ότι οι «κατηγορούμενοι» - μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου - προσπάθησαν να εγκαταστήσουν το μνημείο για τους ήρωες εκτελεσμένους της Καισαριανής. Η ΠΣΕ εμφάνισε στο δικαστήριο τους παραπάνω αγωνιστές ως ανθρώπους που πήραν «όπλα (!) και πήγαν να καταστρέψουν τη Σκοπευτική Εταιρεία» για να τη διώξουν, όπως είπε στην κατάθεσή του ο πρόεδρός της Π. Ρούσος.

Την ουσία της υπόθεσης έδωσαν οι μάρτυρες υπεράσπισης. Ο επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής, Π. Μακρής, τόνισε πως δεν πρόκειται για ποινικό αδίκημα, αλλά για «πράξη ιστορική και πατριωτική» και ο Φοίβος Τσέκερης, ΓΓ της ΠΕΑΕΑ, ο οποίος μίλησε για «θέμα που αφορά όλο τον ελληνικό λαό».

Μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε και ο πρώην υπουργός και πανεπιστημιακός Γ. Α. Μαγκάκης, ο οποίος είπε πως «είναι παγκόσμια μοναδικότητα ένας τόπος ύψιστης θυσίας να χρησιμοποιείται για οποιονδήποτε άλλο λόγο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ