Τρίτη 8 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΗΦΙΣΟΣ
Να ληφθούν μέτρα για να μην ξαναπλημμυρίσει

Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Ελπίδας Παντελάκη

Κακοτεχνίες και κατασκευή έργων με τα υδρολογικά δεδομένα του 1972, απειλούν με νέες πλημμύρες τον Κηφισό, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο «Ρ»
Κακοτεχνίες και κατασκευή έργων με τα υδρολογικά δεδομένα του 1972, απειλούν με νέες πλημμύρες τον Κηφισό, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο «Ρ»
Αμεσα μέτρα, ώστε οι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται κοντά στις εκβολές του Κηφισού να αισθάνονται ασφαλείς και να μην υποστούν ξανά τις συνέπειες μίας νέας πλημμύρας, ζητά από την κυβέρνηση η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή και απευθύνεται στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά.

Η βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρει ότι έντονη ανησυχία συνεχίζει να διακατέχει τους κατοίκους των περιοχών που βρίσκονται εκατέρωθεν της όχθης στις εκβολές του Κηφισού. Οι μνήμες από τις καταστροφικές πλημμύρες του 2002 είναι ακόμη νωπές και σε κάθε έντονη βροχόπτωση αναβιώνουν.

Στη συνέχεια η βουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει ότι μετά την ολοκλήρωση των έργων, το Μοσχάτο, ο Αγιος Ιω. Ρέντης και το Ν. Φάληρο συνεχίζουν να κινδυνεύουν, αφού παρά την εκβάθυνση της κοίτης του Κηφισού, οι κακοτεχνίες είναι προφανείς και ικανές να προκαλέσουν νέες καταστροφές.

Συγκεκριμένα - υπογραμμίζει - στο σημείο που ο Κηφισός συναντά την οδό Πειραιώς, τα παραπέτα της όχθης βρίσκονται μισοτελειωμένα και σε χαμηλό ύψος που δεν εμποδίζει την υπερχείλιση του ποταμού. Ο κίνδυνος πλημμύρας μάλιστα αυξάνεται, αφού από το σημείο αυτό και προς τη θάλασσα, κατά μήκος της κοίτης παρεμβάλλονται εμπόδια από λαμαρίνες, τοιχία και καλούπια που ο εργολάβος εγκατέλειψε, με αποτέλεσμα αυτή να κόβεται στα τρία και να ανακόπτεται δραστικά η ροή των υδάτων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ