Τρίτη 8 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εισήγηση - πρόκληση υπέρ των οικοδομικών συνεταιρισμών

Εισήγηση - πρόκληση υπέρ των οικοδομικών συνεταιρισμών κατέθεσε η πάρεδρος του ΣτΕ Π. Μπραίμη κατά τη χτεσινή συζήτηση στο Α' τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην εισήγηση, θα καταβάλλονται υψηλές αποζημιώσεις στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς σε περιπτώσεις που έχει εγκριθεί μεν η καταλληλότητα των συνεταιρισμών από το ΥΠΕΧΩΔΕ - για μετά το 1987 χρονική περίοδο - αλλά δεν έχει ενταχθεί ακόμη η έκταση στο σχέδιο πόλης!

Η υπόθεση αφορά τον οικοδομικό συνεταιρισμό των αξιωματικών της Αστυνομίας στο Γραμματικό, οι οποίοι το 1994 ζήτησαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ να εγκρίνει την οικιστική καταλληλότητα του συνεταιρισμού, ενώ στη συνέχεια κρίθηκε παράνομο από το ΣτΕ το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για ένταξη της περιοχής στο πολεοδομικό ρυθμιστικό σχέδιο.

Στο μεταξύ, ο συνεταιρισμός προσέφυγε εκ νέου στη Δικαιοσύνη, στρεφόμενος την πρώτη φορά κατά της άρνησης του ΥΠΕΧΩΔΕ να εκδώσει νέο ΠΔ για το συνεταιρισμό, ενώ τη δεύτερη φορά ζητούσε ως αποζημίωση το αστρονομικό ποσό των 4.402.000 ευρώ για τη ζημιά που είχε από τη μη αξιοποίηση της περιουσίας του. Τα διοικητικά δικαστήρια (Πρωτοδικείο και Εφετείο) απέρριψαν τους ισχυρισμούς του οικοδομικού συνεταιρισμού, ωστόσο τώρα, η Π. Μπραίμη πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα της αποζημίωσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ