Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ «ΣΕΞ ΦΟΡΜ»
«Επίσκεψη» αγώνα στην εργοδοσία

Στο εσωτερικό του εργοστασίου αντήχησαν χτες τα συνθήματα των εργατριών

Τη δέκατη βδομάδα των κινητοποιήσεών τους συμπληρώνουν οι εργάτριες της «Σεξ Φορμ»
Τη δέκατη βδομάδα των κινητοποιήσεών τους συμπληρώνουν οι εργάτριες της «Σεξ Φορμ»
«Θέλουμε δουλιά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία»! «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»! «Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι»! Μ' αυτά τα συνθήματα να αντηχούν μέσα στο εργοστάσιο, στο ισόγειο του οποίου μπήκαν χτες το πρωί, οι εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» διατράνωσαν με δυναμισμό την αποφασιστικότητά τους να κλιμακώσουν τον πολυήμερο αγώνα.

Θορυβημένη από τη μαχητικότητα των εργαζομένων, η εργοδοσία διαμαρτυρήθηκε - με θρασείες μάλιστα χειρονομίες - για «τις φωνές που έφταναν μέχρι τα γραφεία». Νωρίτερα, είχε ενοχληθεί επειδή οι εργάτριες προσπάθησαν να εμποδίσουν τη μεταφορά υλικών με αυτοκίνητο της εταιρίας. Πρόκειται βέβαια, όπως σημειώνουν οι ίδιες οι εργάτριες, για παλιά τόπια και περισσευούμενα υφάσματα, αφού η επιχείρηση δεν έχει προμηθευτεί πρώτες ύλες εδώ και μήνες. Ανάλογη εικόνα διάλυσης μεταφέρθηκε και απ' το εσωτερικό του εργοστασίου: η αίθουσα του σχεδιαστηρίου ήταν κλειστή. Μόλις καμιά δεκαριά άτομα ήταν στο γαζωτήριο, χωρίς να δουλεύουν. Ιδια ήταν η κατάσταση στο τμήμα συσκευασίας κτλ.

«Τα λεφτά μας θέλουμε και γι' αυτό παλεύουμε», ήταν η απάντηση των εργαζομένων στις προκλήσεις της εργοδοσίας. «Δικά μας είναι όλ' αυτά, εμείς τα 'χουμε φτιάξει, με τη δουλιά μας...» φώναζαν, με το δίκιο τους να τις πνίγει.

Τις επόμενες μέρες, οι εργάτριες, που ήδη διανύουν τη δέκατη βδομάδα επίσχεσης εργασίας, ετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 12 Νοέμβρη. Ξεχωριστοί σταθμοί στη μάχη που δίνουν είναι το Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας που ξεκινά μεθαύριο Σάββατο 5 Νοέμβρη, αλλά και οι επικείμενες εκλογές στο ταξικό τους συνδικάτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ