Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μάχη παντού!

Με την παρουσίαση των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές τον Οκτώβρη του 2006, δόθηκε το σύνθημα για την επικείμενη πολιτική μάχη, που κάθε κομμουνιστής πρέπει να δώσει με αισιοδοξία και αίσθημα ευθύνης. «Μάχη παντού για το δυνάμωμα των συνδυασμών που υποστηρίζει το ΚΚΕ»! Ετσι θα πορευτεί το ΚΚΕ και θα φτάσει δίπλα σε κάθε εργαζόμενο, στο εργοστάσιο, στο σχολειό, στη γειτονιά, παντού! Παντού, όπου η εργατική τάξη βιώνει την αντιλαϊκή επίθεση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με σταθερό αρωγό και μέσα από τα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον ΣΥΝ.

Με ανάγλυφο τρόπο, προχτές, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στη συνέντευξη Τύπου, παρουσίασε αναλυτικά όλα εκείνα, που προσδιορίζουν τη διαφορετική και σε όφελος του λαού πολιτική του Κόμματος για την Αυτοδιοίκηση και το χαρακτήρα των εκλογών, από τις προσεγγίσεις εκείνες που κάνουν λόγο για «τοπικό χαρακτήρα των εκλογών» ή για «τοπικά προβλήματα», που καλλιεργούνται σκόπιμα από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ. Η με εντελώς υποκριτικό, ύπουλο και επικίνδυνο τρόπο απόπειρα και των τριών κομμάτων έχει σαν μοναδικό σκοπό να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και να παρουσιάσουν, ούτε λίγο - ούτε πολύ, την Αυτοδιοίκηση ως ένα θεσμό που δρα σε όφελος του λαού, τη στιγμή που αποτελεί βασικό μοχλό επιβολής της γενικότερης πολιτικής, που εφαρμόζεται σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων. Βέβαια, την ίδια στιγμή, οι τρεις συνοδοιπόροι, μέσα από τους δήμους και τις νομαρχίες ή όργανα, όπως η ΚΕΔΚΕ και η ΤΕΔΚΝΑ, ζητούν να επιβάλλονται ακόμα περισσότεροι φόροι, περισσότερα τέλη.

Για το ΚΚΕ, οι εκλογές έχουν γενικό πολιτικό χαρακτήρα. «Ο εργαζόμενος πρέπει να πάει στην κάλπη, κρίνοντας την πορεία των γενικών προβλημάτων και την τοπική έκφραση που έχουν», τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Με αυτό το κριτήριο, λοιπόν, στόχος είναι να πέσουν όσο το δυνατόν περισσότερες γαλάζιες και πράσινες σημαίες στους δήμους, στις νομαρχίες και τις κοινότητες της χώρας. Για να μπορέσουν από καλύτερες θέσεις οι εργαζόμενοι να βάλουν εμπόδια στα καινούρια αντιλαϊκά μέτρα και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις αποτελεσματικής πίεσης και διεκδίκησης ώριμων ζητημάτων.

Ταυτόχρονα, και σ' αυτήν τη μάχη, το ΚΚΕ επιδιώκει τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και συνεργασία με εκείνες τις δυνάμεις, με τις οποίες ανέπτυξε συνεργασίες τα προηγούμενα χρόνια και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και παντού, αλλά και με νέες δυνάμεις. Ωστε μπροστά στις εκλογές να διαμορφωθεί ένας πόλος συσπείρωσης, που θα δρα στους δήμους και στις νομαρχίες, σε όλα τα κινήματα και μετά τη μάχη των εκλογών, σε όφελος των λαϊκών δυνάμεων. Συσπείρωση ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει καμία συνεργασία με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, δηλαδή με όλους εκείνους που ήταν μια γροθιά κατά του λαού και μέσα από την Αυτοδιοίκηση.

Ούτε μια μέρα χαμένη, λοιπόν. Ας γίνει η μάχη των τοπικών εκλογών η σπίθα, που θα πυροδοτήσει μια γενική αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ