Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2005 - αριθ. φύλλου: 9318

ΜΑΧΗ ΠΑΝΤΟΥ! Για το δυνάμωμα των συνδυασμών που υποστηρίζει το ΚΚΕ

Ολόκληρη η χτεσινή συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στο σημερινό «Ριζοσπάστη»

«Ούτε μια μέρα χαμένη, ούτως ώστε η επόμενη μάχη των τοπικών εκλογών να γίνει μια μάχη πυροδότησης μιας γενικής αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων σε βάρος, πριν απ' όλα, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, γιατί δεν πάει άλλο», τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης Τύπου, όπου παρουσίασε τις θέσεις και προτάσεις του Κόμματος για τις επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές είναι μια μάχη γενικού πολιτικού χαρακτήρα και συνιστούν μια μεγάλη ευκαιρία για τον ελληνικό λαό που πρέπει να την αρπάξει κυριολεκτικά στα χέρια του, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα και με συγκεκριμένα στοιχεία περιέγραψε την αντιλαϊκή συμπόρευση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με συνέπεια να φορτώνονται στις πλάτες των εργαζομένων ακόμα περισσότερα βάρη.

Το ΚΚΕ - τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα - θα φτάσει μέχρι τις τοπικές εκλογές με αγώνες σε όλους τους χώρους, μέσα από τα ταξικά συνδικάτα, μέσα από το μαζικό κίνημα, μέσα από παλιές και νέες συσπειρώσεις, κατακρίνοντας την υποκρισία των άλλων κομμάτων που διαχωρίζουν τα προβλήματα σε τοπικά και γενικά.


ΣΕΛ.  7   -   11


ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Αιφνίδια επιδείνωση του κλίματος

Εύλογα ερωτήματα προκαλεί η ματαίωση της συνάντησης του Κ. Παπούλια με τον Αλβανό ομόλογό του, για ελάχιστα πειστικούς λόγους, καθώς πυροδότησε το κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών


ΣΕΛ.  6
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Και πάλι στους δρόμους σήμερα

Σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα προχωρούν σήμερα οι συνταξιούχοι, διεκδικώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους


ΣΕΛ.  20

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ